Jaki zasilacz komputerowy jest potrzebny do tego wzmacniacz?? i czy w ogóle da się go podłączyć pod kompa http://allegro.pl/item210270632_o_k_a_z ... html#photo
o ile się nie mylę to coś koło 350 w, a i jakie kable musiał bym jeszcze dokupić
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięjaki zasilacz do tego wzmaka
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
Po pierwsze to dlaczego akurat zasilacz komuterowy??
Po drugie to przesadziles z ta moca... choc to jeszcze zalezy od pochodzenia tego zasilacza.
Na aukcji czytamy ze zasilanie 12V/5A... lezacy obok zasilacz 180W z firmowego komputerka Siemensa daje (jak podaje producent) 12V max 10 A (i jako ze jest to markowy komp, jestem sklonny temu uwierzyc)... a wiec pociagnal by 2 takie wzmacniacze.
Mowa oczywiscie caly czas o zasilaniu tylko tego wzmacniacza... jesli zamierzasz zasilic wzmacniacz z tego samego zasilacza co dzialajacy komp.... odradzam, choc to tez jeszcze zalezy jakie ten kompik na zapotrzebowanie na powerek.
Po drugie to przesadziles z ta moca... choc to jeszcze zalezy od pochodzenia tego zasilacza.
Na aukcji czytamy ze zasilanie 12V/5A... lezacy obok zasilacz 180W z firmowego komputerka Siemensa daje (jak podaje producent) 12V max 10 A (i jako ze jest to markowy komp, jestem sklonny temu uwierzyc)... a wiec pociagnal by 2 takie wzmacniacze.
Mowa oczywiscie caly czas o zasilaniu tylko tego wzmacniacza... jesli zamierzasz zasilic wzmacniacz z tego samego zasilacza co dzialajacy komp.... odradzam, choc to tez jeszcze zalezy jakie ten kompik na zapotrzebowanie na powerek.
Zgodnie z tym, co jest napisane w innym miejscu w aukcji wzmacniacz ten ma 2*50W RMS więc zasilacz o mocy około 150W wystarczy ale weź pod uwagę, że zasilacze AT(X) nie są w stanie oddać pełnej mocy tylko na linii +12V - na naklejce jest zazwyczaj rozpisany podział maksymalnych prądów i mocy dla napięć +3,3V, +5V i +12V.
czyli mam teraz zasilacz komputerowy,wzmacniacz,samochodowy,kabel z mini Jacka na 2 czincze, kable od zasilania które przyszły razem z wzmacniaczem podłączone pod wzmacniacz ,kabel zasilający do zasilacza i głośniki
W zasilaczu są dwa wejścia na kabe normalne takie co wystają 3 blaszki i odwrotne i pełno kabli , co mam gdzie podłączyć od którego pociągnąć zasilanie ??
W zasilaczu są dwa wejścia na kabe normalne takie co wystają 3 blaszki i odwrotne i pełno kabli , co mam gdzie podłączyć od którego pociągnąć zasilanie ??