Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięWzmacniacz
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
Witam, mam pytanie. Otóż mam głosniki od mini wieży(dość dobre) i potrzebuej do nich jakiś wzmacniacz, bo to ma być zestaw do komputera, i czy to musi być wzm z przedwzm. czy sam wzm. a role przedwzmacniacza pełnić będzie karta dzwiękowa? jak tak to jaki najlepiej zastosować wzmacniacz? Z góry dzięki za odp.
Pozdro
Temat przeniosłem do działu Audio. End
Pozdro
Temat przeniosłem do działu Audio. End
- piterino_16
- -
- Kontaktowanie:
oj chyba nie wydaje mi się że przedwzmacniacz musi być założyłem kiedyś temat o wzmacniaczu też chciałem z kompa sygnał brać ale do wzmaka przez wieżę więc jednach chyba musi byći czy to musi być wzm z przedwzm. czy sam wzm. a role przedwzmacniacza pełnić będzie karta dzwiękowa?
podaj moc kolumn(głośników) i ich impedancję może coś z allegro??
Z tego co zrozumiałem, to ma być wzmacniacz "do muzyki" czyli coś w rodzaju HiFi. A nie wiem, czy wiesz, że HiFi + gitara = kaszanka... ? Po prostu wzmacniacze gitarowe już z założenia mają inaczej działać niż "zwykłe", toteż brzmienia dobrego na tym nie uzyskasz...A czy można by zastosować taki zestaw do combo gitarowego? Wzm. zrobić tylko na mono.
Pozdr.