Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Przedwzmacniacz, jaki?? :/ plis help

Thomasz
-
-
Przedwzmacniacz, jaki?? :/ plis help

Postautor: Thomasz » 15 lis 2006, o 17:12

Witam,
chciałbym zrobić jakiś taki lepszy przedwzmacniacz, lecz niemam pojęcia jakiej kostki (i schematu) zastosować . :566:
To nie ma być jakieś cudo z wyświetlaczem LCD i jakimiś procesorkami, ale taki który bedzie posiadał przynajmniej: Volume, Treble, Middle, Bass itp.
Aha, i najlepiej na tranzystorkach, wiem ze na lampach mają lepsze brzmienie, no ale na lampach to sie wogóle nieznam :/ niestety.
Najlepiej na ok. 9-12V (z małego transformatorka ).
Zapomaniłem dopisać, ze to ma być mono

Bardzo bym prosił o jakąś pomoc, mile widziane linki, schematy itp.
PROSZE O POMOC

petersz
-
-

Postautor: petersz » 15 lis 2006, o 17:41

Wywnioskowałem, że ma to być preamp do gitary, czyż nie? Jeśli tak, to looknij TU. Można wyciągnąć z tego sam preamp. Możesz również wyciągnąć go STĄD lub jeśli chcesz sam clean, to jest taki fajny preamp Janka na kilku tranzystorach. Wpisz w Google "Piec gitarowy dla każdego", powinno znaleźć coś.

Pozdr.

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 15 lis 2006, o 22:12

A jesli to do wzmacniacza Hi-Fi to zobacz sobie aplikacje LM1036 czy koniecznie na tranzystorach?

Thomasz
-
-

Postautor: Thomasz » 16 lis 2006, o 16:14

odp dla petersz:
Dzieki, ale dało by sie coś innego załątwić??
Wzmacniacz gitarowy, AVT-435 <-- macie gdzieś jakiś schemat i opis tego, niestety tego artykułu nie posiadam :/. A ten .pdf jest (jak dla mnie) straszne chaotycznie zrobiony, no i żadnego opisu tam niema :/

odp dla End:
heh, ta koniecznie na tranzystorach bo na lampach niechce ponieważ nigdy sie z nimi niespotkałem, a po drugie niechce do samego przedwzmacniacza dawać lamp.
Aplikacja LM1036, hmm..... ale skąd ja wezme w pierwszej kolejnoście cały schemat do tego?? Wolałbym coś konkretnego, ponieważ nie raz mozna znaleźć an necie schemat z jakimiś usterkami które wychodzą po czasie lub wogóle nie działa :/

Wróć do „Elektronika retro, lampy, audio”