mam wzmacniacz taki jak w temacie, jeden kanal gra prawidlowo, a drugi jak podlaczam to pierdzi, trzeszczy i przerwya, jak sie domyslam chbya spaliila sie koncowka mocy, mam racje?
ile by mogla kosztowac taka koncoowka mocy i gdzie mozna ja kupic?
nie dziala mi tez regulacja Balance, Treble i Bass, i przycisk Loudness ;/, ile by mogla kosztowac naprawa tego wszystkiego??
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięspalona koncowka?? Pioneer A-209R
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
Re: spalona koncowka?? Pioneer A-209R
No i jak mamy Ci pomóc? Nie napisałeś nic konkretnego... Jakieś pomiary.mam wzmacniacz taki jak w temacie, jeden kanal gra prawidlowo, a drugi jak podlaczam to pierdzi, trzeszczy i przerwya, jak sie domyslam chbya spaliila sie koncowka mocy, mam racje?
ile by mogla kosztowac taka koncoowka mocy i gdzie mozna ja kupic?
nie dziala mi tez regulacja Balance, Treble i Bass, i przycisk Loudness ;/, ile by mogla kosztowac naprawa tego wszystkiego??
chodzi mi o to zebyscie mi powiedzieli ile moze kosztowac koncowka mocy do tego wzmacniacza i gdize mozna to kupic....
wzmacniacz w srodku wyglada tak:
http://orfi.uwm.edu.pl/~greg00/wzmacniacz/ ;/
nie wiem czy to tak wszystko powinno byc oryginalnie ;/ wzmacniacz kupilem na allegro, i mial byc sprawny, koles chce mi oddac 60zł na naprawe i nie wem czy mi sie oplaca czy mu go odeslac
zaplaciilem za niego 150zł
wzmacniacz w srodku wyglada tak:
http://orfi.uwm.edu.pl/~greg00/wzmacniacz/ ;/
nie wiem czy to tak wszystko powinno byc oryginalnie ;/ wzmacniacz kupilem na allegro, i mial byc sprawny, koles chce mi oddac 60zł na naprawe i nie wem czy mi sie oplaca czy mu go odeslac
zaplaciilem za niego 150zł
re
tu masz serwisówke tego wzmacniacza -przyda ci się
- Załączniki
-
- A-209%20R%20.zip
- (2.02MiB)Pobrany 197 razy
Nie wydaje Ci się, chlaśnięta jak nic. Na pierwszym zdjęciu też to widać. Idzie ona do panelu przedniego - może właśnie do tych wszystkich regulacji które nie działają. Chociaż kable dosyć grube, może to jakieś zasilanie czegoś. W każdym razie wzmacniacz na pewno nieźle grzebany, no i jaki brud w środku, gdzie go trzymali że się tak ubebrał. Aż bym chciał zobaczyć opis aukcji, pewnie "100% sprawny nie grzebany, prawie jak nówka, zadbany, igła itd". Ach ci allegrowicze, też się ostatnio naciąłem ale stan mojego gramofonu przy tym to pikuś;)