Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięGłośnik z auta?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
Witam! Mam takie pytanie: Mam stare głośniki od kompa które są już przypalone (od głośnej muzy ) i gdybym wylutował nich sam głośniczek i wstawił głośnik z auta to będzie grało czy się spali?? (sam głośniczek - cała reszta by została) Prosze o odpowiedz. pozdrawiam
Re: Głośnik z auta?
To zależy jaką rezystancją można obciążyć wzmacniacz, zobacz ile R miały oryginalne głośniki (zapewne jest nadruk na magnesie). Jeśli 4R to spokojnie podłączaj, jeśli 8R to nie, bo samochodowe głośniki mają zazwyczaj 4R więc spalisz sobie wzmacniacz.Witam! Mam takie pytanie: Mam stare głośniki od kompa które są już przypalone (od głośnej muzy ) i gdybym wylutował nich sam głośniczek i wstawił głośnik z auta to będzie grało czy się spali?? (sam głośniczek - cała reszta by została) Prosze o odpowiedz. pozdrawiam
Chyba, że podłączysz go szeregowo z jakimś innym głośnikiem tak aby uzyskac imp. 8R