Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięNagrywanie muzyki
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
Ostatnio zaciekawilo mnie nagrywanie dzwieku z wiezy na PC za pomoca wyjscia z karty muzycznej LINE IN tam wpinam kabel co odchodzi od wiezy (mini-jack). Robie tak : wpinam kabel do Line in, zmieniam ustawienia na nagrywanie LINE IN, potem wylaczam nagrywanie microphone.reguluje ustawienia poziomu nagrywania.Wlaczam wieze potem program do nagrywania i nic sie niestety nienagrywa
.ktos wie w czym tkwi problem?prosze o pomoc .Moja karta muzyczna ALS100

Re: Nagrywanie muzyki
Zobacz, czy wejście Line In nie jest wyciszone.
A skąd bierzesz sygnał z wieży? Słuchawkowe czy Line Out (ja takie mam). Upewnij się, że sygnał z wieży dochodzi do karty dźwiękowej. Jeśli tak jest, to sprawdź, jak już mówili wcześniej koledzy, czy nic nie jest wyciszone (i w nagrywaniu, i w odtwarzaniu). Mało prawdopodobne, ale mogłeś też pomylić wejścia w karcie
. Czy nagrywa się tylko szum, czy w ogóle nic?
Pozdr.

Pozdr.
używam wbudowanego w XP rejestratora dzwieku. Z sygnalem to jest tak podlaczenie wiezy z PC jest za pomoca kabla minijack na chinch (2 kable od wiezy 1 do do karty).Nagrywa sie szum w momencie gdyby wyjalem wtyczke od karty i ja wlazylem z powrotem. Wszystkie suwaki sa ustawione na max i nic nie jest wyciszone
Zainstaluj pakiet Nero BurningRom v6.xx. Tam są o wiele lepsze narzędzia do nagrywania i obróbki dźwięku (np. Nero WaveEditor), niż systemowy rejestrator dźwięku. Można ustawić przez co chcesz nagrywać (Line IN, mikrofon...).używam wbudowanego w XP rejestratora dzwieku. Z sygnalem to jest tak podlaczenie wiezy z PC jest za pomoca kabla minijack na chinch (2 kable od wiezy 1 do do karty).Nagrywa sie szum w momencie gdyby wyjalem wtyczke od karty i ja wlazylem z powrotem. Wszystkie suwaki sa ustawione na max i nic nie jest wyciszone
Spróbuj podłączyć kabel do wyjścia słuchawkowego wieży, bo na gniazdach chinch sygnał jest znacznie słabszy.