Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Sterowniki oświetlenia dyskotekowego???????

Konrad17nd
-
-
Kontaktowanie:
Sterowniki oświetlenia dyskotekowego???????

Postautor: Konrad17nd » 30 lis 2005, o 19:08

Mam pytanie!!! Co z tymi światłami??? Podłącza sie je chyba pod sterownik oświetlenia!!!
A później gdzie sie go podłącza??? Tzn. sterownik oświetlenia gdzie sie podłącza??? :uhoh: :D :D :D :( :? :?

marecki
-
-
Kontaktowanie:

Re: Sterowniki oświetlenia dyskotekowego???????

Postautor: marecki » 30 lis 2005, o 21:08

Mam pytanie!!! Co z tymi światłami??? Podłącza sie je chyba pod sterownik oświetlenia!!!
A później gdzie sie go podłącza??? Tzn. sterownik oświetlenia gdzie sie podłącza??? :uhoh: :D :D :D :( :? :?
Spróbuj zrozumieć pewne proste stwierdzenia.... STEROWNIK OŚWIETLENIA to urządzenie sterujące elementami świecącymi... np. diodami, żarówkami, lampami wyładowczymi (strobo)

Jeżeli ten sterownik ma działać zależnie od muzyki i przyjmuje sygnał m.cz. to możesz go wpiąć pod gniazda CHINCH, innym sposobem jest wpięcie pod wyjścia głośnikowe.

Jest możliwość, że sterownik ma wbudowany mikrofon więc wpinasz go tylko do sieci !!!!!

Albo jest to całkowicie niezależne urządzenie np. mikroprocesorowe które także wpinasz tylko do sieci...

To gdzie wepniesz urządzenie zależy od niego samego.... w jaki sposób jest ono sterowane...

Nikt Ci nie powie że masz go wpiąć pod kolumny jak nie będzie miał żadnego wejścia....

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Re: Sterowniki oświetlenia dyskotekowego???????

Postautor: end » 1 gru 2005, o 12:12

Nie rozumiem po co używasz tyle znaków...
Światła są różnego rodzaju.
Tobie zapewne chodzi o dyskotekowe a tutaj jest bardzo dużo sposobów i urządzeń sterujących i musiałbyś (jak dla mnie) bardziej sprecyzować pytanie, bo tak to mogę Ci odpowiedzieć:
Tak, światła podłącza się pod sterownik (element wykonawczy) a ten sterownik jest jeszcze dodatkowo sterowany albo liniowo podpięty pod np. mixer albo ma wbudowany mikrofon i wyłapując dźwięki sam steruje swoją pracą jak zresztą napisał kolega marecki 8)

[ Dodano: 01-12-2005, 12:16 ]
Zobacz jeszcze to:
http://www.elektroda.net/wizualne/index.html

marecki
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: marecki » 1 gru 2005, o 18:35

Żeby naprawdę bardzo szczegółowo i wyczerpująco odpowiedzieć na Twoje pytanie opisz dokładnie jakie wejścia i wyścia ma ten Twój sterownik (co przy nich pisze) albo daj na forum fotkę :)

Wróć do „Elektronika retro, lampy, audio”