Witam!
Mam kilka pytań odnośnie odbiornika SPDIF.
Mianowićie Czy ktoś to robil na ukłądach jakie podałem w temacie?
Oraz czy jeżeli układ YM na wyjsciu Word Select, stan wysoki uzywa do oznaczenia Lewego kanału a ukłąd TDA używa akurat niskiego...to czy transmisja bo mowa o I2C będzie dzialąła bez przeszkód i tylko zamienią się kanały na wyjsciu czy będą inne problemy?
pozdrawiam

Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięOdbiornik SPDIF na YM3623 i TDA1543
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
Re: Odbiornik SPDIF na YM3623 i TDA1543
Formatów transmisji 3 liniowym interfejsem jest kilka. Generalna zasada jest taka: odbiornik S/PDIF musi mieć format danych wyjściowych taki sam jaki ma format danych wejściowych przetwornik D/A. Jeżeli w twoim YM da się ustawić I2S i TDA ma format I2S, to na pewno układ bedzie działał. Nie musisz się martwić WS bo na pewno polaryzacja bedzie taka sama. Jeżeli jednak formaty będą inne np I2S->left justified to niestety nic z tego.Witam!
Mam kilka pytań odnośnie odbiornika SPDIF.
Mianowićie Czy ktoś to robil na ukłądach jakie podałem w temacie?
Oraz czy jeżeli układ YM na wyjsciu Word Select, stan wysoki uzywa do oznaczenia Lewego kanału a ukłąd TDA używa akurat niskiego...to czy transmisja bo mowa o I2C będzie dzialąła bez przeszkód i tylko zamienią się kanały na wyjsciu czy będą inne problemy?
pozdrawiam