Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Mała przebudowa piecyka

michalxb
-
-
Kontaktowanie:
Mała przebudowa piecyka

Postautor: michalxb » 14 lis 2005, o 20:16

Witam!
mam sprawe takiej tresci chciałbym rozbudować mój piecyk (kiepski bardzo, ale taki ma i już) o możliwość pdopięcia dodatkowej koncówki mocy żeby poszedł ejszcze jeden głośnik

I teraz pytanie czy muszę koniecznie sie wgryzac w instalacje na płytce?? wszystmko jest na jedenj a ja nie bardzo wiem gdzie jest co :-/

Czy moge powiecmy w miescu głośnika podłaczyć wyjście na druga końcókę mocy??

Słyszałem że to wprowadzi jakies szkodliwe zakłócenia ale ja nie potrzebuje idealnego dziwięku bo sam piec mi kiespko gra :-)

I jeszcze jedna sprawa jakie macie pomysły żeby rozbudować piec?? tylko coś co można na biegu na tak zwanej pajęczynie zrobic.

Pozdrawiam.
Michał M.

[ Dodano: 14-11-2005, 20:18 ]
Już wiem ze nie da rady sie wpiać przed głośnikiem sprawdzięłm eksperymentalnie :-)

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 14 lis 2005, o 21:47

Zależy jaką moc ma mieć ten dodatkowy wamzaniacz....
Jeśli masz schemat, lub wiesz na czym jest zbudowana końcówka mocy w tym piecyku to zrobić podłączenie liniowe jest chwilką roboty...nic starsznego i żadnych kombinacji.

Wróć do „Elektronika retro, lampy, audio”