Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięfiltr audio do cd-rom'a podpietego do samochodu
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
ma ktos schemat filtru audio do cd-rom'a podpietego w samochodzie, musi to byc filtr ktory filtruje zaklocenia od silniczka cd-rom'a, powoduje to nieprzyjemne buczenie w glosnikach
z góry dziki za pomoc!
z góry dziki za pomoc!
Re: filtr audio do cd-rom'a podpietego do samochodu
Buczenie w głośnkiu to chyba nie zakłucenia...co innego "bzyczenie" ale coś w tym stylu.ma ktos schemat filtru audio do cd-rom'a podpietego w samochodzie, musi to byc filtr ktory filtruje zaklocenia od silniczka cd-rom'a, powoduje to nieprzyjemne buczenie w glosnikach
z góry dziki za pomoc!
Dobrze to podpiąłeś wszystko ze sobą?
A dlaczego w komputrze silnik nie robi zakłuceń a w samochodzie tak?
Myślałem, że wystarczy podpiąć CD-ROM-a przez stabilizator napięcia i wszystko gra, a tutaj takie coś...
Może to zakłucenia z "silniczka" samochodu?
DOKLADNIE
Buczenie w glosnikach to zaklocenia z silnika autka a wiec podlacz mase do blachy w aucie i bedzie wszystko git ja tez tak mialem teraz podlaczylem mase do blachy i problem znikl.Mam tez najprostszy schemat podlaczenia cd w aucie jak ktos chce to pisac.
Przy niektórych niestandartowych (nie przewidzianych do pracy w aucie) urządzeniach filtracja od cewki zapł. bywa kłopotliwa.Jeśli będą problemy proponuję podłączyć + zaś.wprost do klemy na aku,tam nie trzepie tak zasilaniem.A masę jak radzi poprzednik.Sposób wypróbowany.Można ewent. dodać filtr sprzedawany do radii samoch.Mont. tuż przy napędzie.POzdr.
- dsrecordss
- -
- Kontaktowanie:
Witam.....
Ruber ma racje z tym bzyczeniem od silniczka CD-Rom. Sam mialem w aucie cdrom podpiety pod radyjko i faktycznie bylo buczenie w rytm pracy silniczka tzn, jak plyta sie rozpedzala badz zmienialem kolejne utworu bzyczenie bylo wyrazniej slyszalne. Nie mialo to nic wspolnego z pedalem gazu czyli predkoscia obrotowa silnika. Ja osobiscie nie inwestowalem w zadne filtry bo te zaklocenia byly tak male ze muzyka spokojnie je zagluszala....
pozdrawiam....
Ruber ma racje z tym bzyczeniem od silniczka CD-Rom. Sam mialem w aucie cdrom podpiety pod radyjko i faktycznie bylo buczenie w rytm pracy silniczka tzn, jak plyta sie rozpedzala badz zmienialem kolejne utworu bzyczenie bylo wyrazniej slyszalne. Nie mialo to nic wspolnego z pedalem gazu czyli predkoscia obrotowa silnika. Ja osobiscie nie inwestowalem w zadne filtry bo te zaklocenia byly tak male ze muzyka spokojnie je zagluszala....
pozdrawiam....
- dsrecordss
- -
- Kontaktowanie:
- dsrecordss
- -
- Kontaktowanie: