Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięWzmacniacz gitarowy!!!
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
Szukam niedrogiego schematu wzmacniacza do gitary. Nie musi mieć on niesamowicie wiele efektów ale żeby po jego wykonaniu można było podłączyć gitarę i żeby wszystko grało jak trzeba. Najlepiej żeby był bez błędów i innego rodzaju pierduł. Jestem początkującym elektronikiem i gitarzystą. Nie stać mnie jeszcze na piecyk więc chciałbym sobie złożyć sam. Najlepiej jakby był to schemat pokazujący takie podłaczenie: od sieci 220V przez coś tam do wyjścia pod gitarę. Dajcie mi poroszę taki schemat bo z tych co widziałem w necie to mam zero pojęcia. Czekam na wasze odpowiedzi.
Jedni są zadowoleni a drudzy nie z tego wzmacniacza.
Ja sądze że jak za te pieniądze to brzmi naprawde spox.
Kolego który napisał post:
Tutaj masz schemat wzmacniacza wraz z widokiem ścieżek na płytce laminatowej.
Wzmacniacz zawiera kilka błędów ale są skorygowane i pokazane jak je wyeliminować.
www.ep.com.pl/archiwum/pdf/1999/07/59_62.pdf (schemat z opisem)
www.ep.com.pl/serwis/erraty/815.pdf (errata-czyli błędy)
www.ep.com.pl/pdf/lipiec99/wzm_git.pdf (PCB-płytka drukowana)
Masz adres strony na której znajdziesz kilka potrzebnych ci podsatw z elektroniki www.elektronika.qs.pl (naprawde dobra strona)
Ja sądze że jak za te pieniądze to brzmi naprawde spox.
Kolego który napisał post:
Tutaj masz schemat wzmacniacza wraz z widokiem ścieżek na płytce laminatowej.
Wzmacniacz zawiera kilka błędów ale są skorygowane i pokazane jak je wyeliminować.
www.ep.com.pl/archiwum/pdf/1999/07/59_62.pdf (schemat z opisem)
www.ep.com.pl/serwis/erraty/815.pdf (errata-czyli błędy)
www.ep.com.pl/pdf/lipiec99/wzm_git.pdf (PCB-płytka drukowana)
Masz adres strony na której znajdziesz kilka potrzebnych ci podsatw z elektroniki www.elektronika.qs.pl (naprawde dobra strona)

nie ma takiego adresu... 
a tak w ogole to czy moglby mi kots pomoc?
chcialbym zrobic sobie uklad, ktorym moglbym zmieniac czestotliwosc sygnalu.
chodzi mi o np. to, zeby podlaczyc adapter do czegos takiego i zmienic czestotliwosc danej muzyki, badz tez jakis delay, ale w zasadzie chodzi mi o jak prostote budoowy, gdyz jestem bardzo poczatkujacym elektronikiem.
pozdrawiam
maciek

a tak w ogole to czy moglby mi kots pomoc?
chcialbym zrobic sobie uklad, ktorym moglbym zmieniac czestotliwosc sygnalu.
chodzi mi o np. to, zeby podlaczyc adapter do czegos takiego i zmienic czestotliwosc danej muzyki, badz tez jakis delay, ale w zasadzie chodzi mi o jak prostote budoowy, gdyz jestem bardzo poczatkujacym elektronikiem.
pozdrawiam
maciek
-
- -
Witam! Jak dla początkującego i bez znacznych funduszy, to może Ci to podejdzie.
Pozdrawiam
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... 57#1054457
Pozdrawiam
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... 57#1054457
-
- -
-
- -
-
- -