Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProblem ze wzmakiem na tda2030 :(
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
No dobra....poczekamy jak wstawisz nowe TDA.
Trafo masz toriodalne czy jakie?
Trafo masz toriodalne czy jakie?
xxl
No to powodzenia!
Ja czekałem juz na ich odpowiedź i nic...a pisałe ze 4 razy.
A później jakaś babka napisała mi e-maila od nich że niemają czasu...
Spróbuj sam to uruchomić...
Kupieś TDA?
Radze Ci zmierz najpierw napięcie na płytce tam gdzie są nóżki od zasilania.
Sprawdziłes wszystkie tranzystory?
(sorry że pytam ale twoje trafo ma 2x12V~?)
Ja czekałem juz na ich odpowiedź i nic...a pisałe ze 4 razy.
A później jakaś babka napisała mi e-maila od nich że niemają czasu...
Spróbuj sam to uruchomić...
Kupieś TDA?
Radze Ci zmierz najpierw napięcie na płytce tam gdzie są nóżki od zasilania.
Sprawdziłes wszystkie tranzystory?
(sorry że pytam ale twoje trafo ma 2x12V~?)
A juz Cie mialem polubic Igod
Kurde to co ja źle robie? Postępowałem krok po kroku jak bylo w "przepisie"... mam nadzieje ze to ta brakujaca ścieżka. Wymienie jutro scalaki i tranzystory to sie przekonam. Moze tym razem ich nie sfajczę...
Jeszcze nie mam tda - jutro bede mial wiec jutro bedzie maxymalne sprawdzanie lutowanie i testing
Trafo sprawdze dokladnie ile ma jak wroce do domu, ale z tego co pamietam to ma 12V~
Kurde to co ja źle robie? Postępowałem krok po kroku jak bylo w "przepisie"... mam nadzieje ze to ta brakujaca ścieżka. Wymienie jutro scalaki i tranzystory to sie przekonam. Moze tym razem ich nie sfajczę...
Jeszcze nie mam tda - jutro bede mial wiec jutro bedzie maxymalne sprawdzanie lutowanie i testing
Trafo sprawdze dokladnie ile ma jak wroce do domu, ale z tego co pamietam to ma 12V~
Witam ponownie!
Jest wtorek... a w zasadzie sroda jak to pisze. Wzmak juz "pali" i czadzi ze az strach!!! Znalazlem rozwiazanie problemu... tzn kumpel znalazl Wlutowalismy błędnie tranzystory - w miejsce PNP dalismy NPN i vice versa... stad takie krzaki. Brak sciezki na schemacie niewiele by zmienil bo gdyby jej nie bylo dzialalby tylko 1 kanal i juz...
Sory za male zamieszanie, ale dzieki za kazda pomoc!!
Do kolejnego posta - ahoj!
P.S. Nigdy nie dawajcie w miejsce tranzystora PNP - tranzystora NPN
Jest wtorek... a w zasadzie sroda jak to pisze. Wzmak juz "pali" i czadzi ze az strach!!! Znalazlem rozwiazanie problemu... tzn kumpel znalazl Wlutowalismy błędnie tranzystory - w miejsce PNP dalismy NPN i vice versa... stad takie krzaki. Brak sciezki na schemacie niewiele by zmienil bo gdyby jej nie bylo dzialalby tylko 1 kanal i juz...
Sory za male zamieszanie, ale dzieki za kazda pomoc!!
Do kolejnego posta - ahoj!
P.S. Nigdy nie dawajcie w miejsce tranzystora PNP - tranzystora NPN
-
- -
- Kontaktowanie:
-
- -
- Kontaktowanie:
-
- -
- Kontaktowanie: