Witam.
Czy wie może ktoś gdzie znaleźć note aplikacyjną (lub/i coś na temat użytkowania) wyświetlacza VFD 8-mt-22zk firmy Futaba? Jest to wyświetlacz ze starych odtwarzaczy video.
Szukałem na stronie firmy Futaba ale nic nie znalazłem (chyba że coś przeoczyłem).
Prosze również o informacje o żródłach, z których mógłbym zaopatyć sie w jakiś schemat takiego odtwarzacza video (z zastosowanym takim wyświetlaczem).
Dziękuje KAT
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięWyświetlacz VFD
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
może być tak (najprawdopodobniej jest) ,że wyświetlacz był produkowany na zamówienie producenta odtwarzacza i wtedy o aplikacji można sobie tylko pomarzyć. Natomiast pomysł z poszukaniem serwisówki wydaje mi się słuszny i chyba najpewniejszy. Polecam gazetę "Serwis Elektroniki" .Jak sam nic nie znajdziesz to daj znać jaki to odtwarzacz
pozdrawiam!
pozdrawiam!
Waldek pewnie masz racje Nie pamiętam jaki to był odtwarzacz, bo był z odzysku i nie zwróciłem na to uwagi (zresztą było to dawno temu). Orientuje się tylko, że wiele odtwarzaczy miało takie wyświetlacze (były one dosyć duże, i miały one dużo więcej funkcji niż zwykłe-te odtwarzacze).
A co do podpowiedzi ACeK'a to wielkie dzięki za pomoc, ale mi chodzi o zbudowanie jakiegoś sensownego sterownika do tego wyś. A tam są już razem z nimi
A nota katalogowa potrzeba mi była do tego, żeby zorientować się, które wyprowadzenie decyduje za świecenie się, którego pola. Cóż będę musiał dojść do tego metodą prób i błędów
Mimo to dzięki za pomoc.
PZDR KAT
A co do podpowiedzi ACeK'a to wielkie dzięki za pomoc, ale mi chodzi o zbudowanie jakiegoś sensownego sterownika do tego wyś. A tam są już razem z nimi
A nota katalogowa potrzeba mi była do tego, żeby zorientować się, które wyprowadzenie decyduje za świecenie się, którego pola. Cóż będę musiał dojść do tego metodą prób i błędów
Mimo to dzięki za pomoc.
PZDR KAT