prosze kogokolwiek o pomoc, mam taki problem ze nie mam mozliwosci wydrukowania schematu plytki ktora jest w formacie pcb.
chcialbym zeby ktos u siebie w domu zmienil go na bmp albo gif i przeslal mi go poczta na gruszek@polsl.gliwice.pl
plik ze schematem mozna sciagnac ze strony http://www.edw.com.pl
chodzi o plytke ladowarki duzych akumulatorow "AVT-2715"
lub stad: http://zeus.polsl.gliwice.pl/~gruszek/avt2715.zip
bardzo dziekuje za pomoc
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj siępcb, protel...
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Przecież to nie tak. PCB to nie jest rozszerzenie, z którego można wydrukować. Rozpakuj plik i uruchom z Autotrax-ie lub Easytrax-ie pokaże Ci się płytka i będziesz mógł z nią zrobić, co zechcesz nawet wydrukować. Jeśli będziesz miał problemy z wydrukowaniem (to są DOS-owe programy, a jak wiadomo z nimi jest różnie) to zamiast wydruku zrób plik PostScrip-owy (bez urządzenia tylko do pliku), a następnie uruchom to w Corel-u 9 ja tak robię i jest wszystko ok. Zresztą to już było opisywane na forum.
Pozdrawiam jak będziesz miał pytania lub problemy pisz.
Pozdrawiam jak będziesz miał pytania lub problemy pisz.
Można i to jak najbardziej drukować tylko korzystając z odpowiednich programów. Rozszerzenie pcb jest rozszerzeniem plików z protela, autotraxa, traxmakera otwierając pod tymi programami taki plik można go bez problemu wydrukować. gruszek po prostu nie ma odpowiedniego programu - ściągnij sobie darmowego autotraxa.Przecież to nie tak. PCB to nie jest rozszerzenie, z którego można wydrukować. Rozpakuj plik i uruchom z Autotrax-ie lub Easytrax-ie pokaże Ci się płytka i będziesz mógł z nią zrobić, co zechcesz nawet wydrukować. (..)
"Gruszek" wyślij mi to pcb na priv mc@mokate.com.pl to spróbuję Ci to wrzucić do Worda.
To może być spowodowane tym że plik jest z protela i do tego poza zakresem obszaru (x,y) czytelnego dla autotraxa, coś już na ten temat kiedyś pisałem na forum. przerobię to pcb tak abyś pod autotraxem go czytał i ewentualnie mogę ci zrobić to na pdfa.wojtek ma racje, nie mam programu. znaczy sie mam autotraxa ale jest jakis eror przy uruchamianiu
wiec jedyne co mi pozostaje to czekac az ktos mi podesle to w formacie graficznym
pzd
Ostatnio zmieniony 17 mar 2004, o 18:36 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.