Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

obrotomierz elektroniczny do samochodu gaznikowego !!! 4 cyf

kiko
-
-
Kontaktowanie:
obrotomierz elektroniczny do samochodu gaznikowego !!! 4 cyf

Postautor: kiko » 3 sty 2004, o 20:56

Szukam schematu badz gotowego zestawu odrotomiesza elektronicznego do samochodu z gaznikiem tak zeby mial on 4 cyfry !!! gdzie takie cos znajde w jabel i nord nie ma nic takiego !!! tzn jest ale z 3 literami i fajna cena !!!

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
waldek
-
-

Re: obrotomierz elektroniczny do samochodu gaznikowego !!! 4

Postautor: waldek » 3 sty 2004, o 21:33

Szukam schematu badz gotowego zestawu odrotomiesza elektronicznego do samochodu z gaznikiem tak zeby mial on 4 cyfry !!! gdzie takie cos znajde w jabel i nord nie ma nic takiego !!! tzn jest ale z 3 literami i fajna cena !!!

Pozdrawiam
było chyba coś takiego w praktycznym elektroniku na początku lat 90.
obecnie nie mogę sprawdzić bo nie mam dostępu ale jak sam nie znajdziesz to mogę w ciągu kilku dni załatwić od kolegi

kiko
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: kiko » 3 sty 2004, o 22:30

to fajnie !!! bede szukal ale na wszelki wypadek jak mozesz to zalatw mi to ! bylbym Ci bardzo wdzieczny .

Dzieki.
!Pozdrawiam! kiko

Awatar użytkownika
waldek
-
-

Postautor: waldek » 4 sty 2004, o 21:32

to fajnie !!! bede szukal ale na wszelki wypadek jak mozesz to zalatw mi to ! bylbym Ci bardzo wdzieczny .

Dzieki.
!Pozdrawiam! kiko
dobra poszukam ale mogę dopiero w środę

Harkonnen
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Harkonnen » 4 sty 2004, o 23:14

Czy ten obrotomierz chcesz używać w samochodzie podczas jazdy?
Jeśli tak to się rozczarujesz odczyt podczas jazdy jest beznadziejny można niezle przyrżnąc w drzewo. Zrobiłem kiedyś ten obrotomierz, uruchomiłem bez problemów. Odczyt co jakies 0,5 s . Jesli chcesz go stosowac gdzies w wasztacie to jest w porządku w czasie jazdy taka dokladnosc nie jest ci potrzebna - lepszy bedzie ze wskazowka lub z linijką.

Guru
-
-

Postautor: Guru » 8 sty 2004, o 19:56

Lutowałem jakies 6 lat temu ten kit z praktycznego elektronika i szczerze rzecz biorąc to nie byłem zadowolony z tego obrotomierza ale fajny bajer. Wskazywane wyniki nie są za bardzo dokładne.

Awatar użytkownika
waldek
-
-

Postautor: waldek » 8 sty 2004, o 22:48

Dzieki.
!Pozdrawiam! kiko
dobra poszukam ale mogę dopiero w środę
mam! znalazłem!

MariuszC
-
-

Postautor: MariuszC » 9 sty 2004, o 06:50

Mała przestroga.
Kolega budował kilka lat temu taki wskaźnik - był mikrokomputer pokładowy z EP - zastosował go w Polonezie. Miał tam wysokie zakłócenia - być może na zasilaniu i wskaźnik obrotów nie ddziałał mu za rewelacyjnie. Pomyśl o tym
Życzę powodzenia Mariusz

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”