Witam Serdecznie
Czy ktos z kolegow wie jak wykonac takie urzadzenie potrzebuje przeslac RS232 na odleglosc 150 do 200m wiem ze takie urzadzenia kiedys byly publikowane tylko nie pamietam gdzie ma ktos moze schemat lub wie gdzie to mozna znalezc .
Pozdrawiam
Darex
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięRS232 bezprzewodowy
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Re: RS232 bezprzewodowy
Witam,Witam Serdecznie
Czy ktos z kolegow wie jak wykonac takie urzadzenie potrzebuje przeslac RS232 na odleglosc 150 do 200m wiem ze takie urzadzenia kiedys byly publikowane tylko nie pamietam gdzie ma ktos moze schemat lub wie gdzie to mozna znalezc .
Pozdrawiam
Darex
na radiowe transceivery typu nordic lub cc100 raczej nie licz , możesz sobie na nich zrobić zabawkę do małego pokoju.
Może cc400 dałby radę, najlepiej pociągnij przewód 2x2 i zrób sobie 2x rs 485 co zapewni Ci dupleks
Pozdrawiam
Witam Serdecznie
Wiec chce przeslac tym interfejsem dane z rs232 radia takie jak uzywa sie w taxi oraz chcialbym to odbierac w domu na terminalu taxi normalnie w samochodzie jest to polaczone kablem RS232
Pozdrawiam
Pozdrawiam
RS232
Kilka lat wstecz w EP , był układ radiomodemu . Poprzez RS232 podawało się sygnał na radiomodem FSK Packet Modem ----- i sterowało się tym sygnałem Transceiver np. Jak masz w taxi Swoją stację radiową . W domu poprzez ten sam układ ----- RADIO ---> FSK Pocket Modem zamieniasz na sygnał zgodny z RS232 -----> PC. I w ten sposób możesz prztwarzać Sobie dane z szybkością do 9600 bitów/sec. pozdrawiam