Kod: Zaznacz cały
E. 07 - Montaż i konserwacja maszyn i urządzeń elektrycznych;
E. 08 - Montaż i konserwacja instalacji elektrycznych;
E. 05 - Montaż układów i urządzeń elektronicznych;
E. 06 - Wykonywanie instalacji urządzeń elektronicznych.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięModeratorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Kod: Zaznacz cały
E. 07 - Montaż i konserwacja maszyn i urządzeń elektrycznych;
E. 08 - Montaż i konserwacja instalacji elektrycznych;
E. 05 - Montaż układów i urządzeń elektronicznych;
E. 06 - Wykonywanie instalacji urządzeń elektronicznych.
Dzięki za odzew i słowa otuchy co do mojego wieku Lubię się uczyć, poznawać nowe rzeczy itp..., co do elektroniki(syn mój jest na drugim roku elektroniki) to trochę w tym "dłubię" staram się naprawiać , uczę się na własnych błedach grunt to cierpliwość, zawzięcie:) Od wrzesnia zacznę półtora roczny kurs na elektryka , w tym czasie dalej będę się zajmował dalej hobbystycznie elektroniką. Po prostu lubię w tym grzebać Co do wieku, nigdy nie jest za pózno na naukę, przekwalifikowanie się, byle robić to co się lubi. Elektronikę zawszę mogę po elektryce zrobić, grunt to mieć wiedzę co się robie, i papier(żeby do pracy przyjęli). Pozdrawiam serdecznieMoim zdaniem łatwiej jest elektrykom - na dobrych elektryków jest po prostu większe zapotrzebowanie. Ale z drugiej strony... W mojej klasie w technikum elektronicznym było bodajże 27 osób. Dziś w zawodzie pracują może ze 3? Jak widzisz, zdobyty zawód nie bardzo im pomógł. Każdy miał tam do czegoś predyspozycje i znalazł swoje miejsce w życiu, jak też pewnie będzie i w twoim przypadku . Jeśli masz "upatrzoną" jakąś firmę, w której mógłbyś podjąć pracę jako elektronik lub myślisz o założeniu własnej, to zostań elektronikiem. Jeśli nie masz tak jasno sprecyzowanych planów, to na elektryków chyba jest większe zapotrzebowanie. Ponadto, elektroniki i tak możesz się później douczyć . CKZ nie musi być końcem Twojej edukacji, a 40 lat to nie jest zbyt późno, aby nauczyć się czegoś nowego.
Od czegoś trzeba zacząć i kurs powinien być właśnie pierwszym krokiem w stronę specjalizacji w danej branży - powinien umożliwić poznanie podstaw teoretycznych, praktycznych i bezpieczeństwa pracy np. z instalacjami elektrycznymi.kończy taki jeden z drugim jakiś kurs, dostanie papierek i co ? Uważa (przez pierwszy dzień), że wszystko umie... a jak przyjdzie co do czego, to okazuje się że nie umie nic.
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 0 gości