Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięCzytnik ebooków
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Czy Wasza kolekcja elektroniki powiększyła się o jakiś czytnik ebooków? Może ktoś z Was nosi się z zamiarem kupienia takiego gadżetu?
Re: Czytnik ebooków
Ja mam od roku Kindle i za nic w świecie bym go nie oddał ani nie zamienił
Dużo czytam, kupiłem empikowego Trekstora za trzy stówki - d... nie urywa, ale funkcje swoje spełnia
@matiz, a dokładnie to jak się sprawuje? Wzrok Ci się nie męczy jak długo czytasz? Sam czytnik chodzi płynnie?
Sprawuje się dobrze, z oczami żadnych problemów, dużo lepiej niż tablet czy laptop. Z płynnością jest różnie - to nie jest szybkie urządzenie, "przełożenie" strony to mignięcie, czasem się zacina. Generalnie do czytania bardzo fajne. Akurat ten Trekstor ma przyciski zmiany stron zdublowane po obu stronach, co z jednej strony jest fajne, bo można przewijać lewą i prawą ręką, zależy, jak się trzyma, ale z drugiej strony nie ma go jak złapać, żeby przenieść
Jedna niedogodność - nie widzi katalogów, tzn. katalogi można sobie z kompa pozakładać, ale czytnik widzi hurtowo. Jeżeli kindle widzi katalogi, to bym dopłacił.
Jedna niedogodność - nie widzi katalogów, tzn. katalogi można sobie z kompa pozakładać, ale czytnik widzi hurtowo. Jeżeli kindle widzi katalogi, to bym dopłacił.
Nie widzi, trzeba sobie z poziomu Kindle je zakładać
@matiz To bardzo dobrze, że jesteś zadowolony Oczywiście nie ma co porównywać czytania na tablecie czy komputerze, a czytania na e-czytniku... Różnica jest ogromna, co sam zauważyłeś We wszystkim można znaleźć plusy i minusy, ale ważne jest ogólne odczucie Jeśli ten czytnik nie będzie Ci wystarczał, zawsze za jakiś czas możesz go zmienić na lepszy
Niektórzy uważają, że jak kupi się czytnik to od razu zaczyna się więcej czytać, w Twoim przypadku też tak jest?:)
Niektórzy uważają, że jak kupi się czytnik to od razu zaczyna się więcej czytać, w Twoim przypadku też tak jest?:)
Ja ogólnie (i żona) czytamy dużo - na laptopie, teraz na czytniku a ja dodatkowo na komórce. W sumie komórka najsensowniejsza, bo zawsze przy sobie - ale mała. Z kolei większa się nie mieści przy pasku, więc...
Lepszy czytnik to chyba tylko większy, bo funkcjonalność mi wystarcza. Ale większy to większy, ja rozmiar wybrałem świadomie.
Najważniejszy w tym wszystkim jest dropbox
Lepszy czytnik to chyba tylko większy, bo funkcjonalność mi wystarcza. Ale większy to większy, ja rozmiar wybrałem świadomie.
Najważniejszy w tym wszystkim jest dropbox
@matiz aż tyle książek naraz czytasz, że potrzebujesz dropboxa?:)
Może nie, ale jak są na dropboxie, to są wszędzie, i nie trzeba się martwić aktualizacją archiwów
Aaa czyli wychodzi na to,że nie nosisz czytnika na co dzień ze sobą? To gdzie najczęściej z niego korzystasz? Po prostu w domu?
Tak, czytnik jest w domu. Poza domem - komórka. Też daje radę
A no to już wszystko rozumiemy Ważne, że Tobie jest wygodnie i że jesteś zadowolony Pozdrawiamy
ja też posiadam czytnik Kindle i jestem mega zadowolona.
@Zuzuza, to bardzo fajnie, że jesteś zadowolona Dużo z niego korzystasz? Gdzie najczęściej?
Ja jestem posiadaczem Kindle. Na początku byłem trochę sceptyczny (wolałem wersje papierowe) ale im więcej obcowałem z urządzeniem tym bardziej czułem że do niego przyrastam
. Żeby nie przedłużać, polecam osobom mobilnym.
. Żeby nie przedłużać, polecam osobom mobilnym.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2014, o 12:59 przez kratos, łącznie zmieniany 1 raz.
Bardzo się cieszymy, że spodobało Ci się e-czytanie i jesteś zadowolony ze swojego Kindla. Faktycznie czytanie na tym czytniku to duża przyjemność i nic dziwnego, że tak Ci się podoba i polecasz go innym. Zgodzimy się, że czytnik w podróży jest niezastąpiony, nie trzeba zabierać ze sobą kilku ciężkich książek wystarczy wgrać ebooki.
Szkoda tylko, że cena w Polsce za e-booka to z reguły tyle samo co za normalną książkę
Masz rację, wszystko przez 23% VAT nałożony na ebooki. Na szczęście internetowe księgarnie dbając o swoich czytelników i ich kieszenie organizują różne promocje, podczas których ebooki można kupić naprawdę bardzo tanio, a niektóre z nich udostępniane są nawet za darmo. Warto śledzić promocje w Internecie i wtedy zaopatrzać się w ulubione tytuły.
I w ten sposób zbliżamy się do celu niniejszego wątku
Virtualo - IMO należy się dożywotni ban.
Virtualo - IMO należy się dożywotni ban.