Projektuję sobie dwuzakresowy woltomierz wartości skutecznej napięcia true RMS z analogową metodą przetwarzania. Wynik chcę wyświetlić na wyświetlaczu LED.
Jako przetwornik true RMS użyłem AD736. Przerobiłem trochę schemat z dokumentacji technicznej, czyli ten:

Mój schemat na razie wygląda mniej więcej tak:

Chcę mieć tutaj dwa zakresy zmieniane ręcznie 0...10V i 0...100V. Więc z tego schematu z dokumentacji przerobiłem analogicznie ten dzielnik napięcia. Napięcie wejściowe AD736 przy zasilaniu 5V może być maksymalnie 2,7V. A najbardziej zalecanym napięciem wejściowym jest 200mV. I oto kilka moich problemów:
1. Nie bardzo rozumiem w jaki sposób to napięcie wejściowe jest pomniejszane.
2. Dodatkowo na wyjściu tego przetwornika musi być jakiś wzmacniacz, aby wzmocnić odpowiednio ten sygnał. No i nie mam pojęcia jakie to wzmocnienie musi być. Ten wzmacniacz powinien być między AD736 i ICL7107? Bo w sumie ICL7107 też ma ograniczone napięcie wejściowe.
3. Może jakoś inaczej rozwiązać tą zmianę zakresów? Tylko jak?
Mógłby ktoś mi to tak mniej więcej wytłumaczyć i naprowadzić trochę? Bo chcę wyliczyć sobie wszystkie wartości elementów, no ale właśnie nie bardzo wiem jak się zabrać do tego. Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.