Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Komputer pokładowy

abra17
-
-
Komputer pokładowy

Postautor: abra17 » 21 kwie 2010, o 11:27

Witam jestem nowy i trochę jeszcze zielony w elektronice :P mam nokie N82 na zbyciu ;) chciałbym mieć komputer pokładowy w swojej Felicii. Czy dało by się jakoś ten telefon przerobić i maksymalnie wykorzystać jako komputerek w aucie? Proszę o rade i pomysły ;) Z góry dziękuje.

Awatar użytkownika
j_bravo
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: j_bravo » 21 kwie 2010, o 15:15

Pewnie. żaden problem. kwestia napisania oprogramowania (chyba sybmian) i nawet grafike 3D będziesz miał. Co do elektroniki to tylko interface do CAN i gotowe. Masz felicje rodem z startrek

abra17
-
-

Postautor: abra17 » 22 kwie 2010, o 11:44

Pewnie. żaden problem. kwestia napisania oprogramowania (chyba sybmian) i nawet grafike 3D będziesz miał. Co do elektroniki to tylko interface do CAN i gotowe. Masz felicje rodem z startrek
OK:P może dla Ciebie to takie proste ale dla mnie nie za bardzo. W jaki sposób takie oprogramowanie zrobić? A może już istnieje? jak to podłączyć? fajnie jak by był tylko program do podłączenia telefonu z autem.

Awatar użytkownika
j_bravo
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: j_bravo » 22 kwie 2010, o 13:58

No to jeśli jesteś początkujący w elektronice i nie znasz się na programowaniu to pozostaje ci tylko korzystanie z gotowych rozwiązań.
viewtopic.php?p=87302#87302
to będzie chyba optymalne. A nokie sprzedaj puki jest sporo warta.

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”