Witam. Jestem początkujący. Szukałem ponad godzinę na innym forum i w googlach i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Gdzie w tych wtykach jest plus i masa? Dlaczego są tam 3 piny skoro mam dwa kable + i - więc jak to podłączyć? Na gniazdach nie ma żadnych oznaczeń. Wychodzi na to, że 2 piny muszą być minus tylko które. Zbudowałem przedwzmacniacz i chce podłączyć nie ryzykując uszkodzeniem. Pierwszy wtyk to 6.3 JACK MONO, drugi to gniazdo zasilania, trzeci to włącznik. Nie posiadam multimetru jak by co.
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 686527c0f9

Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięJaka polaryzacja wtyków
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Na zdjęciach nie widać wnętrza gniazd czy to stereo ale np. w przenośnych radiach też są 3-piny dlatego, by po wsadzeniu Jacka odłączyć baterie. Przydałby się miernik ale można bez niego - daj w +Uz przedwzamacniacza jakąś diodę katodą do "pre" a na anodę podłącz Uz. Jeżeli bieguny będą się zdadzać to zagra. Nie - to trzeba będze je odwrócić i wtedy można usunąć tę diodę.