Witam,
Jestem w trakcie składania wzmacniacza w skład ktorego wchodzą min. lampy e88cc i układ TDA7294. Bardzo mi zależy zeby dokonac symulacji komputerowej układu, lecz nie moge nigdzie znaleść bibliotek z powyższymi elementami. Symulacji chciałbym dokonać w programie Orcad PSpice v9.2 albo National Instruments Multisim 10.
Bardzo prosze o pomoc w znalezieniu bibliotek z tymi elementami. Dziekuję z góry za jakąkolwiek pomoc.
Pozdrawiam:)

Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięSymulacja-poszukiwane biblioteki z elementami
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
-
- -
- Kontaktowanie:
-
- -
- Kontaktowanie:
Witam po raz kolejny.
Znalazlem biblioteke z tda7294, ale jesli chodzi o lampe e88cc znalazlem model w pspice ktory ma nazwe 6DJ8 i jest kompatybilny zarówno z e88cc o ktorą mi chodzilo, ale też z ecc88. W rzeczywistosci te lampy mają rózne parametry i obawiam sie że mimo kompatybilnosci ze sobą symulacja nie bedzie poprawna... Co o tym sądzicie?
Prosze o pomoc i z góry dziękuje:) Pozdrawiam:)
Znalazlem biblioteke z tda7294, ale jesli chodzi o lampe e88cc znalazlem model w pspice ktory ma nazwe 6DJ8 i jest kompatybilny zarówno z e88cc o ktorą mi chodzilo, ale też z ecc88. W rzeczywistosci te lampy mają rózne parametry i obawiam sie że mimo kompatybilnosci ze sobą symulacja nie bedzie poprawna... Co o tym sądzicie?
Prosze o pomoc i z góry dziękuje:) Pozdrawiam:)
-
- -
- Kontaktowanie:
Witam
Czy ktoś spotkał się z nastepującym problemem:
Chciałem dokonać symulacji w programie Orcad PSpice v9.2, ale po wykonaniu polecienia "Run PSpice" nad prawie wszystkimi elementami pojawił mi sie ciemno zielony pierścień z opisem:
"No PSpiceTemplate for [...nazwa elementu...] ignoring"
oraz okienko w którym zamiast wyników symulacji pojawił sie komunikat:
"ERROR -- Unable to open file
.END"
Ten ciemno zielony pierścien nie pojawia się tylko na elementach z biblioteki "source" i "analog", ale pojawia sie przy wszystkich innych elementach z innych bibliotek, nawet tych, które sciągałem ze strony producenta.
Czy możliwe jest że te wszystkie elementy nie są po prostu przystosowane do symulacji a jedynie do "wklejania" do schematica?
Co zrobic żeby dany element był rozpoznawany przy symulacji i skąd wziąść to "PSpice template" czyli chyba ten opis symulacyjny danego elementu?
Dziekuję z góra za pomoc:)
Czy ktoś spotkał się z nastepującym problemem:
Chciałem dokonać symulacji w programie Orcad PSpice v9.2, ale po wykonaniu polecienia "Run PSpice" nad prawie wszystkimi elementami pojawił mi sie ciemno zielony pierścień z opisem:
"No PSpiceTemplate for [...nazwa elementu...] ignoring"
oraz okienko w którym zamiast wyników symulacji pojawił sie komunikat:
"ERROR -- Unable to open file
.END"
Ten ciemno zielony pierścien nie pojawia się tylko na elementach z biblioteki "source" i "analog", ale pojawia sie przy wszystkich innych elementach z innych bibliotek, nawet tych, które sciągałem ze strony producenta.
Czy możliwe jest że te wszystkie elementy nie są po prostu przystosowane do symulacji a jedynie do "wklejania" do schematica?
Co zrobic żeby dany element był rozpoznawany przy symulacji i skąd wziąść to "PSpice template" czyli chyba ten opis symulacyjny danego elementu?
Dziekuję z góra za pomoc:)