Witam, jakiś czas temu nabyłem na allegro zdalnie sterowaną oprawkę ze ściemniaczem (sprzedawana jako URZ3144). Pokusiłem się o ten "bajer" z uwagi na brak możliwości kucia pod puszkę w świeżo wyremontowanym mieszkaniu (żona by mnie zabiła). Jest to model BH9800 firmy KEMOT. Oprawka zamontowana jest w kinkiecie i podłączona do prądu "na stałe". Problem polega na tym, że co kilka dni samoczynnie włącza się (czasem w nocy, czasem pod moją nieobecność) i zżera mi prąd. Czy wśród obecnych tu fachowców znajdzie się ktoś z pomysłem rozwiązania problemu - gwarancja nie wchodzi w rachubę, gdyż dla potrzeb kinkietu musiałem troszkę obszlifować obudowę oprawki. Rozważam jeszcze jako alternatywę podpięcie przed oprawką wyłącznika "na sznureczek" ale wolałbym zachować pełną funkcjonalność zdalnego sterowania z uwagi na trudne dojście do kinkietu.
Proszę o pomoc

Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięzdalnie sterowana oprawka BH9800 - problem - sama sie włącza
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy