Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Schemat z ProtelaDXP do Worda - jak?

marcinkulesza1989
-
-
Schemat z ProtelaDXP do Worda - jak?

Postautor: marcinkulesza1989 » 30 sie 2008, o 09:30

Mam taką sprawę. Chciałbym schemat otworzony w Protelu DXP przenieść do Worda, ale tak, żeby schemat był kolorowy - wyświetlacze żółte, listwa zacisków niebieska itp. Nie wiem dlaczego, ale jeśli drukuję z DXP do pliku za pomocą Microsoft Office Document Writer, to mam obraz jakby w odcieniach szarości. Jeśli z kolei wydrukuje to pdfa i wrzucę z niego screena do Worda, to robi się już w dokumencie z tego niezłe mydło. Macie jakieś sprawdzone sposoby, aby przenieść schemat z DXP do Worda, bez utraty kolorów i jakości?

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 30 sie 2008, o 16:49

A zwykły printscreen w DXP nie przejdzie?? Za słaba jakość czy inne względy??

Awatar użytkownika
rezasurmar
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: rezasurmar » 31 sie 2008, o 15:09

spróbuj zrobić następująco, zainstaluj pełną wersję adobe acrobat i powinna się pojawić drukarka postscript i poprostu ustaw ją domyślnie dzięki temu uzyskasz obraz w pdf a potem to już wystarczy tylko przekonwertować z pdf na doc. ;)

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 31 sie 2008, o 16:49

Fajnie, tyle że pełna wersja adobe acrobata jest płatna... to już lepiej zainstalować freewarową drukarkę pdf... np. pdf995 można używać za free (o ile nie komercyjnie).

Awatar użytkownika
rezasurmar
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: rezasurmar » 31 sie 2008, o 19:02

jest wiele freewerowych narzędzi, chodziło mi o nakierowanie kolegi na samą metodę.

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”