Witam
Jestem "nowy w biznesie" monitoringu i chciałbym się spytać o parę kwestii związanych z protokołami transmisji, takimi jak: Lars, Lars1, Milcol-D, Visonic-32 itd.
Przymierzam się do opracowania własnych nadajników i, niestety, nie mogę znaleźć w internecie żadnych ciekawych informacji co do ich rozkodowania. Wiem, że kilka firm w Polsce oferuje sprzedaż nadajników, które są w stanie nadawać w formatach transmisji takich jak KP Lars.
Dlatego też jako mniej doświadczony kolega pytam bardziej doświadczonych kolegów - gdzie szukać informacji co do rozkodowania tych transmisji typu protokół-ramka? Czy może jedynym wyjściem jest rozkodowanie ich na własną rękę? Dużo firm produkujących nadajniki oferuje nadawanie w tych formatach, więc wnioskuję, że albo jest to wykonalne dla programisty [może z jakąś specjalną książką patentową?], albo można od kogoś kupić gotowca. Jeżeli kupić, to od kogo i za ile?
Oczekuję na rzeczową pomoc
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięJak rozkodować protokoły transmisji monitoringowych?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
-
- -