Witam Wszystkich!
Mam pytanie, czy przychodzi Wam do glowy lub sa znane jakies inne kombinacje czy tez sposoby na lokalizacje pozazdow niz wyznaczanie pozycji przez GPS i przesylanie obliczonej pozycji do centrali poprzez GSM?
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięLokalizacja pojazdow
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Przez BTS to sposob raczej malo wydajny i skuteczny. Nie zawsze uda sie wyznaczyc pozycje gdyz ciezko chyba o 3 BTS w zasiegu aby wyznaczyc dokladnie punkt. No chyba ze roznych operatorow, ale to tez nie wiem czy by nie powodowalo klopotow od strony technicznej ze sprawdza sie sygnal ze wszystkiego w kolo. Czy ktos moze wie cos wiecej na ten temat?
Tak wiec najlepszym sposobem wydaje sie GPS i przeslanie pozycji radiowo do centrum. I tu znow GSM wydaje sie najlepszym.
A po to mi to, ze czescia mojej pracy magisterskiej ma byc porownanie systemow do lokalizacji pojazdow. I tak sie zastanawiam co tu porownywac
Jak ktos ma jakies uwagi, bede bardzo wdzieczny!
Tak wiec najlepszym sposobem wydaje sie GPS i przeslanie pozycji radiowo do centrum. I tu znow GSM wydaje sie najlepszym.
A po to mi to, ze czescia mojej pracy magisterskiej ma byc porownanie systemow do lokalizacji pojazdow. I tak sie zastanawiam co tu porownywac
Jak ktos ma jakies uwagi, bede bardzo wdzieczny!