Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPomożecie? Obwody
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Tak jak na rysunku potrzeba mi obliczy wartość rezystancji R. proszę o pomoc w tym zadaniu. Prosiłbym tez o to jeśli ktoś oczywiście by mógł, żeby oprócz obliczeń zamieścił tez rysunki pomocnicze. Byłbym bardzo wdzięczny.
dzięki wielkie. A co z tego wynika ze w tym miejscu potencjały wyrównują i tyle co mi wynikaO ile sie nie kopnelem w rachunku (co wcale nie jest wykluczone, bo licze na kolanie przy zmiennikach ), to R = 165,4545 (ciekawa wartosc, ale czemu nie).
Generalnie unikamy rozwiazywania zadan za kogos. Ale zwroc uwage ze I=0A... co z tego wynika?
A pomysl... skoro prad rowny jest 0, to jaki bedzie spadek na rezystancji w galezi??
Jakie w zwiazku z tym bedzie napiecie na R?? Jakie prady beda wplywaly a jakie wyplywaly z wezla (nad R)??
Co mozemy w zwiazku z tym zrobic (przyjac na potrzeby obliczen) z tym co jest na prawo od R??
Wyprowadz rownania na prady w galeziach, czy spadki na rezystorach (a najlepiej na 1 i drugie)... powstawiaj wszystkie znane dane...
Jakie w zwiazku z tym bedzie napiecie na R?? Jakie prady beda wplywaly a jakie wyplywaly z wezla (nad R)??
Co mozemy w zwiazku z tym zrobic (przyjac na potrzeby obliczen) z tym co jest na prawo od R??
Wyprowadz rownania na prady w galeziach, czy spadki na rezystorach (a najlepiej na 1 i drugie)... powstawiaj wszystkie znane dane...
Czytając to czołem sie jak przy tablicy w szkole ....A pomysl... skoro prad rowny jest 0, to jaki bedzie spadek na rezystancji w galezi??
Pajaczek .. czy ty przypadkiem nie jesteś nauczycielem ??