Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Moduły bluetooth

fudzik
-
-
Moduły bluetooth

Postautor: fudzik » 9 lis 2007, o 14:11

Witam!
W numerach 09 i 10/2007 opisywany był moduł BT WT-12 firmy Bluegiga. Zainteresowałem się tym tematem, gdyż planuję w najbliższej przyszłości urządzenie z BT. Moduł bardzo mi odpowiada, lecz tu pojawił się problem - zszokowała mnie cena u polskiego dystrybutora (43Euro!). Tutaj mam pytanie do redakcji EP: Dlaczego EP przeprowadza praktyczne próby z takimi drogimi modułami, zamiast użyć np. tanich modułów choćby z Kamami (ok. 45zł). Wiem wiem że to może tylko przykład zastosowania wygodnego (programowo) modułu, ale dla praktykującego elektronika taka cena jest zaporowa i chciałby zobaczyć opis czegoś na swoją kieszeń.
Dzięki z góry za odzew,
pozdrawiam

Wojtek S.
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Wojtek S. » 11 lis 2007, o 13:44

Skorzystam z rozpoczętego tematu. Czy można prosić o udostępnienie informacji na temat płytki użytej jako podstawka do modułu WT12 - gdzie można ją dostać? - w ep z listopada była informacja, iż ogólne zestawienie układu było opisane w numerze jaki ukazał się w sierpniu. Niestety nie mam tego wydania - jeśli ktoś z forumowiczów byłby na tyle uprzejmy aby sprawdzić tą informację będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 11 lis 2007, o 14:08

Wzor plytki jest w sierpniowym wydaniu we wkladce z wzorami, jest tez jego oznaczenie z AVT, mianowicie AVT-1453 (to jakbys chcial zamowic u Nich - 9 zl). Mozesz tez pobrac go tutaj.

Wojtek S.
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Wojtek S. » 11 lis 2007, o 17:36

Bardzo dziękuje, o to właśnie mi chodziło.

Pozdrawiam

Wojtek S.
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Wojtek S. » 13 lis 2007, o 10:28

:) chciałem zamówić podstawkę ze sklepu avt i okazało się, że nie weszli w produkcje ponieważ nie ma zainteresowania tym zestawem. Szkoda - ciekawe czy uda mi się wytrawić taką płytkę dla testów. Trzeba próbować

Pozdrawiam

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”