Czy ktoś uruchamiał LCD 640x480 kolor 16bit (TFT ew. FSTN) na sterowniku EPSONA S1D13... lub podobnym.
Chciałem się przesiąść z LCD 320x240 (FSTN) ze sterownikiem S1D13706 na LCD 640x480 TFT, ale wyczytałem w dokumentacji że ten sterownik pociągnie tylko taką rozdzielczość w 2 kolorach ( kolor 2 bity). Bardzo chciałbym pozostać na tym układzie bo mam gotowe biblioteki ale obawiam się że to nie będzie możliwe.
Chciałbym potwierdzenia że rzeczywiście jest takie ograniczenie, ew. informacje na jakim innym sterowniku można uruchamiać taki LCD.
Jeśli ktoś czuje sie na siłach to proszę o informację skąd takie ograniczenie ?
Będę wdzięczny za pomoc ...
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięJaki sterownik (np. EPSON S1D13...) dla LCD 640x480 TFT
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
-
- -
Mam trochę doświadczenia z S1D13706 i nie mam zastrzeżeń do sterownika, ogranicza mnie tylko uC w aktualnym projekcie.
Tak naprawdę to szukam sterownika który można by podmienić pod (powyżej) aktualnie używany i wykorzystać gotowe biblioteki.
Wiem co drzemie w CPLD/FPGA ale utknąłem na etapie ABLA i jakoś nie mogę się przekonać do VHDL, zresztą kalkuluję czy mi sie to opłaca - czas poświęcony tez kosztuje ;-)
A trudno mi się zebrać to tych nowości FPGA - sporo tego się pojawiło - a tu i środowisko, i programator i język opisu brrrrrr - wiecznie tylko się uczyć człowiek musi.
A popełniliście jakiś sterownik ?
Tak naprawdę to szukam sterownika który można by podmienić pod (powyżej) aktualnie używany i wykorzystać gotowe biblioteki.
Wiem co drzemie w CPLD/FPGA ale utknąłem na etapie ABLA i jakoś nie mogę się przekonać do VHDL, zresztą kalkuluję czy mi sie to opłaca - czas poświęcony tez kosztuje ;-)
A trudno mi się zebrać to tych nowości FPGA - sporo tego się pojawiło - a tu i środowisko, i programator i język opisu brrrrrr - wiecznie tylko się uczyć człowiek musi.
A popełniliście jakiś sterownik ?
Ostatnio zmieniony 24 mar 2007, o 22:59 przez Al555, łącznie zmieniany 1 raz.