Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Nokia 6230i - problem

Awatar użytkownika
Tommy Vercetti
-
-
Nokia 6230i - problem

Postautor: Tommy Vercetti » 25 lut 2007, o 12:18

Witam
Mam problem z telefonem Nokia 6230i, a ściślej z pakietem PC SUITE, który służy do synchronizacji danych z PC, instalowania aplikacji i innych celów.
Gdy chcę skopiować jakiś plik z telefonu na PC i odwrotnie to wyskakuje mi komunikat, że operacja nieudana, tak samo, gdy próbuje instalować jakieś aplikacje, co może być tego przyczyną ??
Telefon łącze z PC za pomocą kabla DKU2 na USB, kabel to produkt firmy TellMe, wiem, że działa, bo jak wyłącze pakiet PC SUITE i podepnę telefon do kompa, to karta pamięci którą mam w telefonie widoczna jest w komputerze jako dysk wymienny, tak jak urządzenia typu PEN-DRIVe, więc mam pewność, że kabel jest OK.
Co jest przyczyną złego funkcjonowania pakietu PC SUITE ??
Wie ktoś jak to naprawić ??
A może ktoś zna inny program, który mógłby obslugiwać synchronizacje danych pomiędzy PC i telefonem, jak równierz dodawanie aplikacji i archiwizacje wiadomości SMS ??

Pozdrawiam
Tommy Vercetti

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 27 lut 2007, o 16:53

Może w PC SUITE trzeba skonfigurować połączenie - przez który port ma się łączyć telefon z aplikacją.

Awatar użytkownika
Tommy Vercetti
-
-

Postautor: Tommy Vercetti » 27 lut 2007, o 22:00

Już to sprawdzałem i niby wszystko jest OK, ale jednak coś nie działa :(
Program widzi telefon i na dole głównego okna aplikacji wyświetla napis: Nokia 6230i podłączony przez USB, mimo to jednak nie działa poprawnie :(

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”