Otóż na prace przejsciowa dostalem temat "układ do badania przerzutników scalonych" tlyk oze zielongo pojecia nei mam o co chodzi;/ na czwartek musze zaprezentowac schemat i sciezki...czy ktos moglby mi cos podpowiedziec?? nie wiem czy chodzi o budowe skrzynki ktroa daje stany na wejscia przerzutnikow, czy moze chodzi o budowe wlasnie przerzutnika...bede wdzieczny za kazda pomoc...z gory dzieki
[ Dodano: 06-12-2006, 13:55 ]
to jest atk chodz io zrobieni przezrutnikow na scalakach..tyko nie wiem jak wiem ze potrzebuje scalakow UCY7474 (przerzutnik D) UCY 7476, UCY 7472 (przerzutniki typu JK) no i spoko ale co dalej?? wiem jakei scalaki i tyle.. wiem ze wejscia R S musze podlaczyc do mikro przekaznikowi i do masy wejscia J K to najwyzje wejscne na amerpomierz wyjscia Q i Q' diody i do wyjscia no i zoastaje wejscie Ucc.....cos jeszcze?? jakeis madre pomysly?? nei moge tego nigdzie znalezc
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięukład do badania przerzutników scalonych
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy