Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Sygnał po koncentryku a kompik

Awatar użytkownika
Misiek-38
-
-
Sygnał po koncentryku a kompik

Postautor: Misiek-38 » 4 lis 2006, o 14:48

Sytuacja wygląda następująco - minikamerka na klatce schodowej jest podłączona pod telewizor (jako podgląd osób chcących wejść do budynku), a teraz chciałbym dodatkowo podłączyć ją pod kompika.
Ponadto - jakiś czas temu nabyłem drogą kupna takie oto ustrojstwo:
http://1klik.pl/sklep/Karty_i_konwerter ... 6/p375668/

I teraz pytanie - czy jest jakiś sposób na zmianę sygnału z kamerki na akceptowany przez ów grabber? Wiem że rozwiązaniem jest karta telewizyjna lub karta do zapisu wideo, ale nie mam zamiaru inwestować w coś, z czego będę korzystał bardzo sporadycznie..
Dzięki i pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Woycek
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Woycek » 4 lis 2006, o 17:27

Pod jakie weście w telewizorku masz podpiętą kamerkę??? Jeżeli pod euro lub "czincze" to nie ma problemu z użyciem ustrojstwa do ktorego link podałeś.Tytuł postu co prawda sugeruje że sygnał po koncentryku...ale nie sądzę że masz podłączoną kamerkę przez wejście "w.cz."..Pozdr.

Awatar użytkownika
Misiek-38
-
-

kamka

Postautor: Misiek-38 » 4 lis 2006, o 18:35

To jest ta kamerka:
http://www.mikama.com.pl/index.php?akcj ... ProdId=323

Podłączenia przez telewizor do kompika odpada, bo ow stoi w najdalszym punkcie mieszkania względem drzwi (Mama jest sparaliżowana, i gdy ktoś chce wejść korzystając z domofonu a mnie nie ma - to Mama otwiera wszystkim jak leci..) a mój komputer - tuż przy wejściu przewodów od kamki do mieszkania, więc musiałbym przewiercać się przez kilka ścian.. Ponadto - telewizor nie chodzi na okrągło ..

MDz
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: MDz » 5 lis 2006, o 15:17

Pod jakie weście w telewizorku masz podpiętą kamerkę??? Jeżeli pod euro lub "czincze" to nie ma problemu z użyciem ustrojstwa do ktorego link podałeś.Tytuł postu co prawda sugeruje że sygnał po koncentryku...ale nie sądzę że masz podłączoną kamerkę przez wejście "w.cz."..Pozdr.
http://www.mikama.com.pl/data/karta/YK 3043_3044(E).pdf
Video output: 1Vpp/75ohm.

Czyli kamera bez modulatora. Zwykłe wyjście "po niskiej".

--
MDz

Awatar użytkownika
Misiek-38
-
-

Postautor: Misiek-38 » 5 lis 2006, o 23:28

Dzięki jakniewiemco :) !!!
Kolega MDz ma u mnie DUŻE PIWO :564: pod warunkiem, że kiedyś trafię do Wawy:)
Moja znajomość elektroniki jest raczej niskich lotów :562: , ale sam nie wiem jak to się stało że choć czytałem tego pdfa parę razy - nie wychwyciłem onych paru literek :566:

Dzięki i pozdrawiam, zaś temat zamykm :569:

Awatar użytkownika
Sova
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Sova » 8 lis 2006, o 18:23

MDz - czy jesteś w stanie podesłać jakieś strony o budowie sygnału wideo. Chodzi o dane techniczne takie jak dekodowanie koloru, stałe czasowe, konkretne liczby itp. Googlowanie nie pomogło mi :(. Chodzi o system PAL.

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”