Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

konwerter S-video na RGB

Awatar użytkownika
Sova
-
-
Kontaktowanie:
konwerter S-video na RGB

Postautor: Sova » 1 lis 2006, o 10:00

Witam,

Chciałbym się zapytać czy konwertowanie sygnału S-video na sygnał RGB to sprawa trudna? Nie chodzi mi o takie rozwiązania typu "podłącz swój magnetowid do PC bez karty telewizyjnej - okazja na allegro" bo to jest przeważnie tandeta(chodzi mi o te różne schematy w których impedancje urządzeń w ogóle się nie zgadzają itp). Dla uściślenia zaznaczę, że chodzi mi tylko o informacje o kolorze, wszelkie impulsy synchronizacji pionowej i poziomej ja już sobie załatwię.

Chodzi mi aby uzyskać jak najlepszą jakość - może znacie jakieś scalaki gotowe. Popatrzę za gotowymi urządzeniami, ale najlpiej, jesli istniałaby możliwośc zrobić to wszytko na płytce.

Wiem, że problem może być bardziej złożony, bo trzeba dekodować barwę. Czytałem już na wikipedii jak ta barwa jest kodowana(chodzi dokładnie o system PAL) i dlatego zadaję tu pytanie, bo sam sobie nie poradzę.

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”