Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Przetworniczki AC220/DC

asterix
Przetworniczki AC220/DC

Postautor: asterix » 3 kwie 2003, o 08:17

Witam
Poszukuje miniaturowych przetwornic AC/DC z 220 na 5V na prad 100-500mA. Najlepiej 5V stabilizowane dla zasilenia mikroprocesora, ale napiecie wyjsciowe moze byc z zakresu od 5 do 30V.
Nakierujcie mnie na producentow, dostawcow lub konktetne typy. :wink:
pzdr
asterix

Jurek Szczesiul

Re: Przetworniczki AC220/DC

Postautor: Jurek Szczesiul » 3 kwie 2003, o 13:25

Witam
Poszukuje miniaturowych przetwornic AC/DC z 220 na 5V na prad 100-500mA. Najlepiej 5V stabilizowane dla zasilenia mikroprocesora, ale napiecie wyjsciowe moze byc z zakresu od 5 do 30V.
Nakierujcie mnie na producentow, dostawcow lub konktetne typy. :wink:
pzdr
asterix
W Elfie dostaniesz miniaturowe zasilacze tego typu ( wbudowany w plaska wtyczke sieciowa ). U nas nie widzialem. Bardzo fajne scalone Tiny Switche potrzebuja w kolei odpowiednich transformatorkow - chyba nikt detalicznie nie robi - a szkoda.

Pozdrowienia
J.S.

Gość

Re: Przetworniczki AC220/DC

Postautor: Gość » 3 kwie 2003, o 13:48

Witam

>W Elfie dostaniesz miniaturowe zasilacze tego typu ( wbudowany w
>plaska wtyczke sieciowa ). U nas nie widzialem. Bardzo fajne scalone
>Tiny Switche potrzebuja w kolei odpowiednich transformatorkow - chyba
>nikt detalicznie nie robi - a szkoda.
>
>Pozdrowienia
>J.S.[/quote]

W tej chwili potrzebuje dokumentacje takich elementow do projektu. Z tego co wiem, projekt jest przeznaczony do produkcji, wiec ELFA raczej odpada.....
Chodziloby mi raczej o przetwornice w postaci niewielkich "zelewanych kostek". Gdyby byla jeszcze izolacja galwaniczna, byloby idealnie :)
pozdrawiam
asterix

Jurek Szczesiul

~220 >> 5v DC

Postautor: Jurek Szczesiul » 3 kwie 2003, o 14:09

Jak nowy projekt do produkcji seryjnej to moze policzyc i zamowic trafka do ukladu z Tiny Switchem - na pewno wyjdzie duzo taniej niz gotowe moduly. Opis projektowania jest szczegolowo udostepniony. Wtedy
i amatorzy skorzystaja jak beda mogli detalicznie kupic trafko :-)

J.S.

asterix

Re: ~220 >> 5v DC

Postautor: asterix » 3 kwie 2003, o 14:26

Jak nowy projekt do produkcji seryjnej to moze policzyc i zamowic trafka do ukladu z Tiny Switchem - na pewno wyjdzie duzo taniej niz gotowe moduly. Opis projektowania jest szczegolowo udostepniony. Wtedy
i amatorzy skorzystaja jak beda mogli detalicznie kupic trafko :-)

J.S.
Moze i masz racje. Male to to bedzie i z izolacja galwaniczna..... a trafka do Tiny sa tu: http://www.premiermag.com/pdf/pny.pdf :lol: tylko zamowic i wlutowywac.
Slyszalem zle opinie o ukladach TOP (o ile sie nie myle, to o nich piszesz), ze produkuja sporo zaklocen i potrafia zaklocic prace mikrokontrolerow. Choc z drugiej strony kazda przetwornica to robi :)

Za twoja rada poszukam teraz dokumentacji do TinySwich.
asterix

Jurek Szczesiul

~220 >>5DC

Postautor: Jurek Szczesiul » 3 kwie 2003, o 14:43

THX za informacje - fajnie ze mozna dostac.
Caly czas mam jednak nadzieje, ze ktos u nas ( Feryster, Indel ?? ) wzialby to na warsztat i sprzedawal tez bez problemu detalicznie.

J.S.

asterix

Re: ~220 >>5DC

Postautor: asterix » 3 kwie 2003, o 15:00

THX za informacje - fajnie ze mozna dostac.
Caly czas mam jednak nadzieje, ze ktos u nas ( Feryster, Indel ?? ) wzialby to na warsztat i sprzedawal tez bez problemu detalicznie.

J.S.
A kto jest dystybutorem Power Integrations w Polsce? Dla mnie wystarczy najprawdopodobniej LinkSwitch (5V - 500mA to pelnia szczescia:) ) Ale z PDFow o LinSwitch, jakie mam wynika, ze i tak bede musial wstawiac stabilizator na 5V. Tak sobie mysle, ze za wiele miejsca zaczyna to zajmowac. Poszperam jeszcze o TinySwitch.....
pozdrawiam
asterix

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”