Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięAnalog Devices SHARC processor - jaki programator?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Powiem tak dostałem procka SHARC od analoga no i sie tak zastanawiam czy cos z niego zrobić specjalista w DSP nie jestem, wrecz bardzo poczatkującym :] Ale zastanawiam sie czym to programować wiem że sa kity ale ceny astronomiczne. Sa jakies małe układy do ich programowania? Np takie które samemu mozna ukulać w domowym zaciszu z lutownica w reku :]??
Nie wiem, ktorym ukladem z rodziny dysponujesz, programuje sie je via SPI/RS232 z czyms w rodzaju bootloadera. Mozna tez korzystac z JTAG-a, ale to kosztuje.
Polecam CI przejrzenie not Engineer-to-Engineer, od ktorych sie roi w kaciku DSP na stronie producenta, jest tam to wszytsko wyjasnione.
Wiekszym problemem jest - mom zdaniem - zakup narzedzia chyba, ze planuejsz pisac w asemblerze.
Pzdr
PZb
Polecam CI przejrzenie not Engineer-to-Engineer, od ktorych sie roi w kaciku DSP na stronie producenta, jest tam to wszytsko wyjasnione.
Wiekszym problemem jest - mom zdaniem - zakup narzedzia chyba, ze planuejsz pisac w asemblerze.
Pzdr
PZb