Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

stroboskop

adam_16_
-
-
stroboskop

Postautor: adam_16_ » 11 maja 2006, o 20:09

witam
Poszukuje jakiejs w miare taniej i niezawodnej konstrukcji stroboskopu a takkze dosc latwej ;) Posiadam palnik ikf120 i trafo wn (z ruskiej lampy blyskowej od aparatu). Chcialbym wytrawic pod ten stroboskop moja pierwsza plytke drukowana w zyciu :) Wiec potrzebuje schematu sciezek pod plytke. Jezeli ktos posiada taki schemat to bardzo prosilbym o udostepnienie. Czytalem duzo na temat jabla j23, ale nie wiem czy oplaca sie go "tuningowac". Polecano mi takze jabla j111 (podobno sie nie grzeje), jezeli ktos posiada mozajke sciezek tego kitu to takze prosilbym o udostepnienie. Prosze o pomoc i z gory dziekuje ;) Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 12 maja 2006, o 14:38

adam_16_
-
-

Postautor: adam_16_ » 14 maja 2006, o 18:21

Witam
Wykonalem projekt plytki PCB w paincie. jest to moj pierwszy taki projekt. Chcialbym aby ktos przejzal go i porownal ze schematem stroboskopu j111 załączonym nizej. Chcialbym byc pewny czy wszystko jest dobrze narysowalem. Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc
Załączniki
PCB.JPG
J-111[1].jpg

Awatar użytkownika
mulkey
-
-

Postautor: mulkey » 14 maja 2006, o 19:40

Tu masz schemat porównaj i bedziesz wiedział czy masz dobrze. (Żeby zobaczyć schemat musisz sie zalogować :wink: )schemat

adam_16_
-
-

Postautor: adam_16_ » 14 maja 2006, o 20:05

Tu masz schemat porównaj i bedziesz wiedział czy masz dobrze. (Żeby zobaczyć schemat musisz sie zalogować :wink: )schemat
Mam ten sam schemat :] Zamiescilem go post wyzej ;) Chodzi mi tylko czy dobrze zrobilem mozajke plytki pcb :) Prosze o odpowiedzi. Pozdrawiam :)

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”