witam mam pytanko odnośnie dźwięku w moim pc;cie.
Korzystałem do pewnego czasu ze zintegrowanej karty muzycznej wszytko bylo ok,
lecz niedawno zmieniłem na creativa, w biosie wyłączyłem integre odinstalowałem zainstalowałem creativka i wszystko "prawie" smiga bez zarzutu.
Problem mam taki iż nie mam niektórych dźwieków tj, począwszy od gier windowsowskich, w grach online skończywszy na nieaktywnej opcji zmiany schematu dzwiekowego windowsa, uruchamianie zamykanie itp...
w panelu sterowania mam ustawione jako domyslne urzadzenie karte muzyczna i zaznaczone aby uzywał tylko domyślnych urządzeń dźwiękowych stąd też nie wiem co jest przyczyną braku dźwięku, karta podpięta jest pod PCI może ktoś wie o co chodzi ?
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj siędźwięk w pc'cie problem
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Po pierwsze sprawdź, czy sterowniki są dobrze zainstalowane (w menadżerze urządzeń - dalej już chyba nie muszę tłumaczyć... ). Po drugie możesz looknąć na stronie Creativ'ea, czy nie ma nowszych sterowników... Sprawdź również, czy aby napewno nie masz nic wyciszone i czy czasem w opcjach od soft'u obsługującego dźwięk nie ma czegoś podejżanego .
Pozdr.
P.S.
To, że zainstalowałeś sterowniki dla innego Windows'a jest mało prawdopodobne, ale któż to wie...
A co masz jeszcze? Spróbuj wybrać coś z innego (kombinuj!)....w panelu sterowania mam ustawione jako domyslne urzadzenie karte muzyczna...
Pozdr.
P.S.
To, że zainstalowałeś sterowniki dla innego Windows'a jest mało prawdopodobne, ale któż to wie...