Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Problem z lamtopem compaq armada e500

olo456
-
-
Problem z lamtopem compaq armada e500

Postautor: olo456 » 4 maja 2006, o 15:34

Witam,
Mam pewien problem. Otóż zakupiłem niedawno używany laptop cmopaq armada e500. Jednak nie miał gniazda na zasilacz, wystawały tylko trzy kabelki. Jakoś pokombinowałem i podłączyłęm na styki na dwóch kabelkach do zasilacza, jeden został. Problem w tym, że nie mogę włączyć laptopa, gdy w środku jest bateria, mignie tylko przez chwilę pomaraćczowa dioda od ładowania. Gdy włącze kompa bez baterii a potem ją włożę system ją wykrywa ale bateria nie chce się ładować i jest przekreślona ikonka. Czy to dlatego,że żle połączyłęm kabelki czy bateria jest zepsuta, proszę o pomoc!!!! (win2000 professional)

MAJOR
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: MAJOR » 4 maja 2006, o 19:54

a ten zasilacz który podłączyłeś na krótko to razem z laptopem nabyłeś ???

olo456
-
-

Postautor: olo456 » 5 maja 2006, o 11:10

Zasilacz jest z innego laptopa hp. Na moim zasilacz powinien mieć 18,5V i 2,7A.Ja podłączyłem 18,5V 3,5A - różnica 0,8A.Na jeszcze innym zasilaczu 30V jest to samo z baterią.Jest jakiś sposób albo program żeby sprawdzić czy bateria jest OK?

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”