Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Interfejs ATAPI ??

Sławek5
-
-
Kontaktowanie:
Interfejs ATAPI ??

Postautor: Sławek5 » 21 mar 2006, o 11:51

CZeść.

Czy ktoś z Was próbował kiedyś przegryźć się przez interfejs ATAPI, tzn. sterowaniem CD-ROM , ale tylko jako odtwarzacz płyt audio.

Wiem że i EP i EdW były projekty czegoś takiego, ale ja chcałbym to troszkę zrozumieć, bo im bardziej się w to zagłębiam tym mniej to staje sie jasne.

Jeżeli ktoś z Was zechce troszke na ten temat ze mną porozmawiać to będę bardzo bardzo wdzięczny.

Sławek.

Piotr
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: Piotr » 21 mar 2006, o 14:01

Sławek5
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Sławek5 » 21 mar 2006, o 14:58

Tą książkę akurat mam i przyznam szczerze że jest to coś podobnego do kursu na łamach EP, który kiedyś był.

A ja bym prosił o coś może głupio zabrzmi w stylu "Ustwaw odpowiednie koncówki IDE CD-ROMa a następnie podaj na złącze danych to i to" czyli taką łopatologię. Może nie jest konieczne wszystkie polecenia ale jakis przykład moze ze dwa i dalej pójdzie.

Awatar użytkownika
Sova
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Sova » 21 mar 2006, o 19:52

Ale nie zrozumiałem - widziałeś te artykuły z EP czy nie - ja czytałem i jest wystarczająco jasno wyjasnione, jak nie to wejdź na www.pelos.pl i tam znajdziesz pdf tego interfejsu

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”