CZeść.
Czy ktoś z Was próbował kiedyś przegryźć się przez interfejs ATAPI, tzn. sterowaniem CD-ROM , ale tylko jako odtwarzacz płyt audio.
Wiem że i EP i EdW były projekty czegoś takiego, ale ja chcałbym to troszkę zrozumieć, bo im bardziej się w to zagłębiam tym mniej to staje sie jasne.
Jeżeli ktoś z Was zechce troszke na ten temat ze mną porozmawiać to będę bardzo bardzo wdzięczny.
Sławek.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięInterfejs ATAPI ??
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Tą książkę akurat mam i przyznam szczerze że jest to coś podobnego do kursu na łamach EP, który kiedyś był.
A ja bym prosił o coś może głupio zabrzmi w stylu "Ustwaw odpowiednie koncówki IDE CD-ROMa a następnie podaj na złącze danych to i to" czyli taką łopatologię. Może nie jest konieczne wszystkie polecenia ale jakis przykład moze ze dwa i dalej pójdzie.
A ja bym prosił o coś może głupio zabrzmi w stylu "Ustwaw odpowiednie koncówki IDE CD-ROMa a następnie podaj na złącze danych to i to" czyli taką łopatologię. Może nie jest konieczne wszystkie polecenia ale jakis przykład moze ze dwa i dalej pójdzie.
Ale nie zrozumiałem - widziałeś te artykuły z EP czy nie - ja czytałem i jest wystarczająco jasno wyjasnione, jak nie to wejdź na www.pelos.pl i tam znajdziesz pdf tego interfejsu