Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Neostrada

Awatar użytkownika
mulkey
-
-
Neostrada

Postautor: mulkey » 20 mar 2006, o 22:30

Witam czy mozna inaczej włączac neostrade niz standardowym programem dolaczonym do niej?.2.Czy w win98se mozna zrobic tak aby neostrada wlaczala sie automat podczas ladowania systemu?.Prosze o pomoc info znalezione w google nie daly mi satysfakcjonujacych mnie efektow......

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Re: Neostrada

Postautor: end » 20 mar 2006, o 23:52

Witam czy mozna inaczej włączac neostrade niz standardowym programem dolaczonym do niej?.2.Czy w win98se mozna zrobic tak aby neostrada wlaczala sie automat podczas ladowania systemu?.Prosze o pomoc info znalezione w google nie daly mi satysfakcjonujacych mnie efektow......
Robisz sobie nowe połączenie sieciowe, wpisujesz login i hasło, klikasz by zapamiętał i ściągasz autoconnect, a następnie instalujesz go i po wszytskim - on sam sobie wykryje połączenie.

P.S. Jak dobrze pamiętam, to w panelu sterowania klikasz na połączenia sieciowe i tam wszystko konfigurujesz.

Awatar użytkownika
mulkey
-
-

Postautor: mulkey » 21 mar 2006, o 09:39

tylko ze w win98 w panelu sterowania nie ma polaczenie sieciowe tak jak to jest w XP :evil: .Wiec co mam zrobic w 98 ?

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 21 mar 2006, o 09:47

No własnie nie wiem czy dobrze pamiętam, tam jest w panelu sterowania taka opcja jak "Dial-Up Networking" ?
Zrób screen panelu sterowania najlepiej, ja już zapomniałem o Win98

Awatar użytkownika
mulkey
-
-

Postautor: mulkey » 21 mar 2006, o 16:07

Zrobione.Posiedzialem w panelu sterowania i zrobilem.Dzieki za pomoc .

[ Dodano: 25-03-2006, 10:44 ]
I pojawił sie kolejny problem mianowicie : na poczatku mialem WIN 98SE gdy zaistalowalem neostrade wszystko chodzilo jak ma chodzic.Gdy zainstalowalem DC++ podczas pobierania modem sie wyłączył :o diody pogasly,polaczenie zerwane dopiero restart windowsa pozwolil na polaczenie z netem.I pewnego dnia zainstalowalem XP i tu modem smigal caly czas czy to DC++ czy kaza modem sie nie wylaczal.Tydzien temu zaistalowalem windowsa 98se i DC++ nadal wylacza mi modem.Zainstalowalem correctViaUSB dolaczone do CD neostrady bo mam plyte na chipsecie VIa ale nie pomoglo :? .Moze macie jakies sugestie? zrobilem pare wskazowek jak pokazano na necie ale dalej nic :roll:

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”