Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięAdres IP skąd wziąć ?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam mam program JAP ktory sluzy do ukrywania IP w sieci. Mam go poto by mnie ewentualnie niepodgladano np podczas rozmow na gg. Mozna w ustawieniach gg wpisac IP i port dla servera proxy.Pytanie : skad mam wziasc IP (tylko te zmienione przez JAP) i nr tego portu ?. Pytanie 2.Jesli nie uruchomie JAP to niewlaczy mi sie IE a Firefox tak.Dlaczego ?
-
- -
- Kontaktowanie:
Re: Adres IP skąd wziąść ?
to chyba zalezy od adresu serwera proxy i portu jakiego uzywa JAP. AFAIK domyslnie: localhost, port 4001.Witam mam program JAP ktory sluzy do ukrywania IP w sieci. Mam go poto by mnie ewentualnie niepodgladano np podczas rozmow na gg. Mozna w ustawieniach gg wpisac IP i port dla servera proxy.Pytanie : skad mam wziasc IP (tylko te zmienione przez JAP) i nr tego portu ?.
Co to znaczy "nie wlaczy"? Nie uruchamia sie, czy uruchamia ale nie da sie przegladac stron? Jesli to drugie, to powodem jest to, ze przegladarka ustawiona jest na polaczenia z uzyciem serwera proxy, ale ten jest wylaczony .Pytanie 2.Jesli nie uruchomie JAP to niewlaczy mi sie IE a Firefox tak.Dlaczego ?
Re: Adres IP skąd wziąść ?
ano to ci nie pomoze jak jestes w lanieWitam mam program JAP ktory sluzy do ukrywania IP w sieci. Mam go poto by mnie ewentualnie niepodgladano np podczas rozmow na gg.
raczej nie....prędzej ataki były wykonywane przez automat, na zasadzie rozsiewania wirusów - lub wykonania z twojego kompa zombi przez inne zombi. Wątpię aby komuś chciało się atakować Twoj komp aby mieszać w gg- chociaż gg jest łatwy do zhakowania
firewall co chwile blokuje jakies ataki najprawdopobnie nie mialem sciany i dlatego tak mi ktos na mieszal ale tylko moje przypuszczenie