Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Adres IP skąd wziąć ?

Awatar użytkownika
mulkey
-
-
Adres IP skąd wziąć ?

Postautor: mulkey » 26 sty 2006, o 12:55

Witam mam program JAP ktory sluzy do ukrywania IP w sieci. Mam go poto by mnie ewentualnie niepodgladano np podczas rozmow na gg. Mozna w ustawieniach gg wpisac IP i port dla servera proxy.Pytanie : skad mam wziasc IP (tylko te zmienione przez JAP) i nr tego portu ?. Pytanie 2.Jesli nie uruchomie JAP to niewlaczy mi sie IE a Firefox tak.Dlaczego ?

a_antoniak
-
-
Kontaktowanie:

Re: Adres IP skąd wziąść ?

Postautor: a_antoniak » 26 sty 2006, o 15:23

Witam mam program JAP ktory sluzy do ukrywania IP w sieci. Mam go poto by mnie ewentualnie niepodgladano np podczas rozmow na gg. Mozna w ustawieniach gg wpisac IP i port dla servera proxy.Pytanie : skad mam wziasc IP (tylko te zmienione przez JAP) i nr tego portu ?.
to chyba zalezy od adresu serwera proxy i portu jakiego uzywa JAP. AFAIK domyslnie: localhost, port 4001.

Pytanie 2.Jesli nie uruchomie JAP to niewlaczy mi sie IE a Firefox tak.Dlaczego ?
Co to znaczy "nie wlaczy"? Nie uruchamia sie, czy uruchamia ale nie da sie przegladac stron? Jesli to drugie, to powodem jest to, ze przegladarka ustawiona jest na polaczenia z uzyciem serwera proxy, ale ten jest wylaczony :).

awatar100
-
-
Kontaktowanie:

Re: Adres IP skąd wziąść ?

Postautor: awatar100 » 26 sty 2006, o 19:45

Witam mam program JAP ktory sluzy do ukrywania IP w sieci. Mam go poto by mnie ewentualnie niepodgladano np podczas rozmow na gg.
ano to ci nie pomoze jak jestes w lanie

Awatar użytkownika
mulkey
-
-

Postautor: mulkey » 27 sty 2006, o 14:25

mam neostrade 320 .I mam pytanie zauwazylem ze podaczas logowania sie na gg musze wpisac haslo i zawsze niewidzialem hasla byly ******* a od niedawna sa IIIIII czy swiadczyc to moze o tym ze jestem pogladany czy cos w tym stylu ??

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 28 sty 2006, o 12:58

A instalowałeś może coś w stylu PowerGG ? Jesli tak to wlasnie to zmienia * na I lub może jakaś nowa wersja gg.

Awatar użytkownika
areczkas
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: areczkas » 28 sty 2006, o 18:29

od niedawna przecież mamy nowe gg ver 7...

Awatar użytkownika
mulkey
-
-

Postautor: mulkey » 29 sty 2006, o 10:03

mam gg 6.1 wczoraj postawilem nowy system i z tego co widze cmoj firewall co chwile blokuje jakies ataki najprawdopobnie nie mialem sciany i dlatego tak mi ktos na mieszal ale tylko moje przypuszczenie :wink:

Awatar użytkownika
areczkas
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: areczkas » 29 sty 2006, o 12:16

firewall co chwile blokuje jakies ataki najprawdopobnie nie mialem sciany i dlatego tak mi ktos na mieszal ale tylko moje przypuszczenie
raczej nie....prędzej ataki były wykonywane przez automat, na zasadzie rozsiewania wirusów - lub wykonania z twojego kompa zombi przez inne zombi. Wątpię aby komuś chciało się atakować Twoj komp aby mieszać w gg- chociaż gg jest łatwy do zhakowania

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”