Witam!
Mam pytanie odnośnie resetu do AVR.
CO I JAK????????
Znalazłem na tym forum coś takiego:
Rezystor 10k do +5V i kondensator 1u do gleby.
Jak to podłączyć??
Dać z jednej nóżki resetu w mikrokontrolerze i +5V i masę??
Pozdrawiam.
Michał M.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięReset do AVR
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Re: Reset do AVR
A moglbys rozwinac, co rozumiesz przez powyzsze ??Jak to podłączyć??
Dać z jednej nóżki resetu w mikrokontrolerze i +5V i masę??
A dac masz z nozki resetu, przez rezystor do plusa, i przez kondensator do masy.
A wogole to uklad moze Ci i bez tego pracowac, chyba ze masz zaklocone srodowisko.
- Futrzaczek
- -
- Kontaktowanie:
A może użyjesz układu dallasa chyba jakiś DS1813 czy cos takiego... Będie prościej i pewniej.
A ja mam pytanie: Co robić, żeby mój AVR nie wariował, gdy do gniazdka w sasiednim pokoju włączy się żelazko, lodówke, odkurzacz, żeby nie był czuły na oddalony od niego o 3 metry żyrandol z 2 energooszczednymi zarówkami? Po opodaniu zakłucenia on się resetuje, więc może to podać(to = DS1813 czy jakoś tak)
A ja mam pytanie: Co robić, żeby mój AVR nie wariował, gdy do gniazdka w sasiednim pokoju włączy się żelazko, lodówke, odkurzacz, żeby nie był czuły na oddalony od niego o 3 metry żyrandol z 2 energooszczednymi zarówkami? Po opodaniu zakłucenia on się resetuje, więc może to podać(to = DS1813 czy jakoś tak)
- Futrzaczek
- -
- Kontaktowanie:
- Futrzaczek
- -
- Kontaktowanie: