Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

konwersja mpg do avi

Sławek5
-
-
Kontaktowanie:
konwersja mpg do avi

Postautor: Sławek5 » 17 gru 2005, o 17:25

Czesc.
W powiazaniu do mojedo posta o zgrywaniu z karty TV mam pytanie jak dokonac konwersji miedzy foramtami plikow wideo
Zgralem film do pliku z rozszerzeniem .mpg, szczerze mowiac nie wiem co to za format wiem ze da sie go bez problemu odtworzyc, ale jak przerobic to na plik .avi lub tak przerobic aby mozna bylo nagrac jako SVCD.
Domyslam sie ze .mpg to wlasnie SVCD ale 30min zajelo mi 450M. Wygodniejsze dla mie jest avi bo podobna dlugosc to tylko okolo 50M (10razy niej).
Za bardzo nie wiem jaki programem to zrobic jalepiej cos FREEWARE oczywiscie.

I jesze jak spawdzic wlasciwosi pliku tzn. jesli jest albo avi albo mpg to jaka jest rozdzielczosc takiego obrazu itp.

Slawek.

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 17 gru 2005, o 18:50

Zobacz program iVideoMAX 3.4 tam są ponoć konwersje z mpg na avi i odwrotnie.

RcTomek
-
-

Postautor: RcTomek » 18 gru 2005, o 19:49

Ja używam konwertera RAD Video z pakietu RAD Tools do konwersji z *.mov na *.avi. Program otwiera dużo plików (o rónych rozszerzeniach), w tym pliki *.mpg, które można potem konwertować do wybranego formatu :)

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”