Czy wie ktoś może ki czort dubluje niektóre zadania i jak się tego pozbyć gdzieś głębiej, nie przez odhaczenie?
I co to za zadanie bez opisu jest...
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięMSCONFIG.EXE w 98SE
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Proponuję użyć programu EasyCleaner - http://personal.inet.fi/business/toniarts/ecleane.htm
Po uruchomieniu jest opcja "Start" i w niej mamy podgląd do wszystkich uruchamianych procesów przy starcie systemu. Można je również całkiem usunąć z rejestru, chyba oto Panu chodziło . Co do tej "pustej" opcji, to nie mam pojęcia co to może być - jeszcze się z czymś takim nie spodkałem; ale nie ma się co dziwić, przecież to jest WINDOWS, nie zapominajmy o tym .
Pozdrawaiam!
Po uruchomieniu jest opcja "Start" i w niej mamy podgląd do wszystkich uruchamianych procesów przy starcie systemu. Można je również całkiem usunąć z rejestru, chyba oto Panu chodziło . Co do tej "pustej" opcji, to nie mam pojęcia co to może być - jeszcze się z czymś takim nie spodkałem; ale nie ma się co dziwić, przecież to jest WINDOWS, nie zapominajmy o tym .
Pozdrawaiam!
I odświeżam temat, bo mam pytanko . EasyCleaner usunął niby wpisy które są widoczne w 'msconfig' -> [autorun], ale i tak one się tam wyświetlają - tyle, że odznaczone. I teraz właśnie jak całkiem usunąć te wpisy, żeby nie było ich nawet widać w msconfg? Próbowałem znaleźć w rejestrze, ale nie udało się .
Pozdr.
Pozdr.
Witam! Przede wszystkim - sorry, że nie odpisywałem . Chyba nie zrozumieliśmy się do końca... Chodzi mi o to, aby całkiem usunąć te wpisy programów autostartu, a nie tylko je odznaczyć. Patrzcie - w EasyClanerze niby usunąłem zbędne wpisy, jednak w "msconfig" dalej wszystko jest widoczne i chodzi mi o to, aby całkiem je usunąć... Skanowanie rejestru i usówanie zbędnkych kluczy nie pomaga, a nie wiem już jak do tego podejść...
Pozdr.
[ Dodano: 17-02-2006, 10:40 ]
HA! Pierwsze co, jak wysłałem tegoż posta, mój mózg zaczął pracować i wpadłem na trop... .
Oto jak sobię z tym poradzić: aby usunąć to, co jest widoczne w "msconfig" -> [Autostart] należy udać się do edytora rejestru i tam wejść w HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run-. Tutaj są wszystkie odznaczone w msconfig wpisy, teraz wystarczy je usunąć (oprócz "(Domyślna)"). Te wpisy, które są zaznaczone w "msconfig", znajdują się w Run.
Dodam, że przy okazji dowiedziałem się kilku ciekawych żeczy - np. znalazłem kod instalacyjny mojego systemu, albo na kogo jest zarejestrowany...
Pozdr.
P.S.
To był opis pod Windows'a 98 (i pewnie 95 oraz ME ), ale na Windowsie XP (i zapewne 2000, NT?) jest to chyba troszeczkę inaczej. Nie zagłębiałem się jeszcze dogłębnie , ale postaram się dojść do tego i napiszę jak mi się uda .
Pozdr.
[ Dodano: 17-02-2006, 10:40 ]
HA! Pierwsze co, jak wysłałem tegoż posta, mój mózg zaczął pracować i wpadłem na trop... .
Oto jak sobię z tym poradzić: aby usunąć to, co jest widoczne w "msconfig" -> [Autostart] należy udać się do edytora rejestru i tam wejść w HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run-. Tutaj są wszystkie odznaczone w msconfig wpisy, teraz wystarczy je usunąć (oprócz "(Domyślna)"). Te wpisy, które są zaznaczone w "msconfig", znajdują się w Run.
Dodam, że przy okazji dowiedziałem się kilku ciekawych żeczy - np. znalazłem kod instalacyjny mojego systemu, albo na kogo jest zarejestrowany...
Pozdr.
P.S.
To był opis pod Windows'a 98 (i pewnie 95 oraz ME ), ale na Windowsie XP (i zapewne 2000, NT?) jest to chyba troszeczkę inaczej. Nie zagłębiałem się jeszcze dogłębnie , ale postaram się dojść do tego i napiszę jak mi się uda .