Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Oprogramowanie IrDA

marecki
-
-
Kontaktowanie:
Oprogramowanie IrDA

Postautor: marecki » 4 gru 2005, o 14:55

Czy wiecie może jakie oprogramowanie zainstalować na kompie (źródła mile widziane) żeby z dowolnego pilota poprzez port IrDA sterować funkcjami programu np. Winamp, SubeditPlayer... (next, play, volume, itp...)

kacperus24
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: kacperus24 » 7 gru 2005, o 09:28

Witam
Ja uzywam Girder'a i jestem bardzo zadowolony. Coprawda odbiornik mam na porcie szeregowym oraz plugin "igorplug" ale prawdopodobnie bez przeszkod bedzie dzialal z irda na plycie.
Pozdrawiam

marecki
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: marecki » 9 gru 2005, o 06:29

THX za odp... złapałem sobie tego GIRDER'a ale cierpię ostatnio na brak wolnego czasu. Na wolnej chwili postaram się go jakoś skonfigurować chyba że chciałoby Ci się dać parę wskazówek na forum - może inni też by skorzystali... :)

OT
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: OT » 11 gru 2005, o 21:06

IRDA raczej nie będzie współpracować z pilotem. AFAIK wymagane są jakieś zabawy ze sterownikiem. Sukces zależy od rodzaju płyty głównej, na nowszych podobno nie jest to możliwe - mi się nie udało.

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”