Chodzi o to, że mam młodszego kolegę którego rodziców nie stać na kupno komputera, pozatym oni nie mają o tym pojęcia i uważają, że komputer jest tylko do grania i nie jest potrzebny w domu do niczego…
Jak to się nazywa? Zacofanie?...
W każdym razie mój młody kolega przychodzi do mnie co jakieś parę dni posiedzieć na necie albo pograć sobie w jakąś giercę…
No w końcu kompa mam też do grania co jakiś czas dla rozrywki.
Widać chłopak się interesuje Internetem, kompami, grami itp., no i jakoś dziwnie naleciało mnie na to by jakoś skołować mu coś „ na początek”…
No i tutaj zwracam się do forumowiczów, może macie jakieś zbędne części od kompa i moglibyście się ich pozbyć?
Możecie mi zaufać, mam kompa i to nawet dobrego

Sam w sumie dostałem swojego kompa w „prezencie” od życzliwej osoby i wiem jakie to wspaniałe.
Chodzi o to, że mnie też nie stać na zorganizowanie całego kompa a czasami u ludzi sprzęt się wala gdzieś po szafkach i może by tak komuś się przydał…
Monitor już mam, mój 14” na początek będzie o.k.
Zasilacz ATX naprawiany ale sprawny, też będzie o.k
CD-ROM jest
Dysk 20GB z Badami ale podzielony na partycje tak aby ominąć te sektory.
Muzyka już jest…
Myszka i klawiatura też są.
Brakuje właśnie najdroższej części, na którą mnie nie stać…

Płyta Głowna , procek, pamięci, obudowa, grafika….
Wydaje mi się, że na początek jakiś 500Mhz byłby o.k. tak żeby coś można było zrobić na tym kompie.
Jeśli jest ktoś kto mógłby mi pomóc poskładać tego kompa prosiłbym o pomoc postaram się jakoś odwdzięczyć.