Witam, długo się zastanawiałem nad tym czy zwracać się o pomoc na forum, ale spróbowac można…
Chodzi o to, że mam młodszego kolegę którego rodziców nie stać na kupno komputera, pozatym oni nie mają o tym pojęcia i uważają, że komputer jest tylko do grania i nie jest potrzebny w domu do niczego…
Jak to się nazywa? Zacofanie?...
W każdym razie mój młody kolega przychodzi do mnie co jakieś parę dni posiedzieć na necie albo pograć sobie w jakąś giercę…
No w końcu kompa mam też do grania co jakiś czas dla rozrywki.
Widać chłopak się interesuje Internetem, kompami, grami itp., no i jakoś dziwnie naleciało mnie na to by jakoś skołować mu coś „ na początek”…
No i tutaj zwracam się do forumowiczów, może macie jakieś zbędne części od kompa i moglibyście się ich pozbyć?
Możecie mi zaufać, mam kompa i to nawet dobrego i nie chcę nic dla siebie… po prostu chciałem komuś sprawić trochę radości…
Sam w sumie dostałem swojego kompa w „prezencie” od życzliwej osoby i wiem jakie to wspaniałe.
Chodzi o to, że mnie też nie stać na zorganizowanie całego kompa a czasami u ludzi sprzęt się wala gdzieś po szafkach i może by tak komuś się przydał…
Monitor już mam, mój 14” na początek będzie o.k.
Zasilacz ATX naprawiany ale sprawny, też będzie o.k
CD-ROM jest
Dysk 20GB z Badami ale podzielony na partycje tak aby ominąć te sektory.
Muzyka już jest…
Myszka i klawiatura też są.
Brakuje właśnie najdroższej części, na którą mnie nie stać…
Płyta Głowna , procek, pamięci, obudowa, grafika….
Wydaje mi się, że na początek jakiś 500Mhz byłby o.k. tak żeby coś można było zrobić na tym kompie.
Jeśli jest ktoś kto mógłby mi pomóc poskładać tego kompa prosiłbym o pomoc postaram się jakoś odwdzięczyć.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj się"Pomoc w złożeniu kompa"...
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
-
- -
- Kontaktowanie:
Re: "Pomoc w złożeniu kompa"...
Ignorancja.Jak to się nazywa? Zacofanie?...
Re: "Pomoc w złożeniu kompa"...
Dobrze ujęte...Ignorancja.Jak to się nazywa? Zacofanie?...
[ Dodano: 17-11-2005, 14:53 ]
Procka już chyba mam od kolegi Fachman z forum Fachmanowych porad
Jest to Celeronik 300A dający się chyba podkręcić do 500Mhz.
Więc procek już jest !
Witaj, tak się złożyło, że na innym forum (bardziej komputerowym) udało mi się złożyć całego kompa Nawet Duronik 1200 się udało załatwić.Chętnie pomogę
Poszukam jakieś płytki pod ten procek u siebie jak coś zanjde to dam
a grafika musi być mocna??
jak uważasz??
W każdym razie poszukam czegoś (coś się moze znajdzie).
Pozdrawiam.
Michał M.
Jedyny problem ktory pozostał, to dysk twardy
Niestety mój IBM 30GB ktory chciałem sprezentować młodemu koledze skanował się HHD Regeneratorem przez 14dni 24h i niestety z tego co widać skanowanie trwało by chyba miesiącami... za dużo badów ;(
Bardzo dziękuje Ci za chęć pomocy