Cześć.
Chciałem się Was zapytać o czestotliwość zapisu danych do RAM wyświetlacza od NOKII 3310.
Ponieważ jest to pamięć RAM to czy mogę cały czas robić mu zapis, tzn czy w pętli niesko ńczonej mogę zapsywać dane na wyświetlacz, tzn. w kółko wysyłać dane do LCD.
Co o tym myślicie i jakie są Wasze spostrzeżnia przy budowaniu układów z tymi wyświetlaczami.
Sławek.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięodświeżanie wyświetlacza lcd od NOKII 3310
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
No wlasnie pytalem o cel takiego dzialania, bo nie wiedzialem czy dobrze rozumujesz.
Wpisywanie danych do pamieci wysiwetlacza, a jego odswiezanie... wpisywac mozesz ciagle, ale i odswiezanie zawartosci tez jest ciagle (nawet jesli nic nie wpiszesz - nie ma zmian - to sterownik odswieza). W skrajnym wypadku mozesz wpisywac szybciej niz jest odswiezane, co spowoduje wyswietlenie co ktoregos obrazu (oczywiscie o ile transmisja Twojego rozwiazania Ci na to pozwoli).[/i]
Wpisywanie danych do pamieci wysiwetlacza, a jego odswiezanie... wpisywac mozesz ciagle, ale i odswiezanie zawartosci tez jest ciagle (nawet jesli nic nie wpiszesz - nie ma zmian - to sterownik odswieza). W skrajnym wypadku mozesz wpisywac szybciej niz jest odswiezane, co spowoduje wyswietlenie co ktoregos obrazu (oczywiscie o ile transmisja Twojego rozwiazania Ci na to pozwoli).[/i]