Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięKompletny odbiornik GPS
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam wszystkich.
Zabieram sie do wykonania odbiornika GPS opartego na module JP3 firmy FALCON.
Odbiornik ten ma być wyposarzony w wyswietlacz 1x16 (2x16) i prosta klawiaturę do obsługi.
Musze także oprogramować oraz napisać aplikację pod windowsa umorzliwiającą komunikację z urządzeniem(przyszłość).
Podobny projekt znalazlem w archiwum EP natomiast mój będzie się trochę różnil.
Zasadę działania systemu oraz urządzeń GPS znam oraz ogólny zarys jak ma funkjonować owe urządzenie.
Zatrzymałem się na schemacie blokowym oraz wyborze mikroprocesora.
Jeżeli ktoś już budował takie urządzenie i posiada dokumentację lub wiedzę będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Zabieram sie do wykonania odbiornika GPS opartego na module JP3 firmy FALCON.
Odbiornik ten ma być wyposarzony w wyswietlacz 1x16 (2x16) i prosta klawiaturę do obsługi.
Musze także oprogramować oraz napisać aplikację pod windowsa umorzliwiającą komunikację z urządzeniem(przyszłość).
Podobny projekt znalazlem w archiwum EP natomiast mój będzie się trochę różnil.
Zasadę działania systemu oraz urządzeń GPS znam oraz ogólny zarys jak ma funkjonować owe urządzenie.
Zatrzymałem się na schemacie blokowym oraz wyborze mikroprocesora.
Jeżeli ktoś już budował takie urządzenie i posiada dokumentację lub wiedzę będę bardzo wdzięczny za pomoc.
viewtopic.php?p=57400#57400
kolega sie powtaza
kolega sie powtaza
To ja...
Nie wiem czy wam się to podoba ale wydaje mi się, że takie byki trzeba jakoś zaznaczać.
Ja to czytam i później sam tak samo robię...
Oczywiście sam nie jestem mistrzem w ortografii ale będe starał się poprawiać (odznaczać na czerwono) byki w zdaniach.
Oczywiście zawsze autor może później edytowac post
Nie wiem czy wam się to podoba ale wydaje mi się, że takie byki trzeba jakoś zaznaczać.
Ja to czytam i później sam tak samo robię...
Oczywiście sam nie jestem mistrzem w ortografii ale będe starał się poprawiać (odznaczać na czerwono) byki w zdaniach.
Oczywiście zawsze autor może później edytowac post
Ach... no to wiele wyjasnia... zgadzam sie ze to dobry pomysl, sam tez bedac nieomylnym (?), i majac z ortogrfia pewne problemy (przynajmniej do matury zupelnie to zlewalem), tez czesto okraszam bledami (no... coraz rzadziej).
Tylko teraz spotkalem 2 szkoly: 1 tak jek powyzej, tylko odznaczenie, i 2 odznaczenie kolorem ale poprawionej wersji.
The End: + dla Ciebie za pilnowanie.
Tylko teraz spotkalem 2 szkoly: 1 tak jek powyzej, tylko odznaczenie, i 2 odznaczenie kolorem ale poprawionej wersji.
The End: + dla Ciebie za pilnowanie.
Witam wszystkich.
- Kolega na moją prośbę poruszył ten temat(trochę nieudolnie) ponieważ ja nie miałem dostępu do internetu,
- nikogo nie proszę proszę o wykonanie za mnie pracy dyplomowej- tak, odbiornik GPS jest tematem mojej pracy dyplomowej- a tylko o "dobre rady" oraz ewentualne problemy jakie mogę napotkać od osób które miały do czynienia z tym zagadnieniem. Myślałem że ten temat otworzy dyskusję dotyczącą projektowania systemów GPS.
- jeżeli ktoś poczół się urażony to przepraszam również za błąd ortograficzny... domyślam się że nikt z was ich nie popełnia- gratuluje...
Dziękuję wszystkim za pomoc oraz wszelki trud włożony w krytyke tego tematu...
Pozdrowiam
- Kolega na moją prośbę poruszył ten temat(trochę nieudolnie) ponieważ ja nie miałem dostępu do internetu,
- nikogo nie proszę proszę o wykonanie za mnie pracy dyplomowej- tak, odbiornik GPS jest tematem mojej pracy dyplomowej- a tylko o "dobre rady" oraz ewentualne problemy jakie mogę napotkać od osób które miały do czynienia z tym zagadnieniem. Myślałem że ten temat otworzy dyskusję dotyczącą projektowania systemów GPS.
- jeżeli ktoś poczół się urażony to przepraszam również za błąd ortograficzny... domyślam się że nikt z was ich nie popełnia- gratuluje...
Dziękuję wszystkim za pomoc oraz wszelki trud włożony w krytyke tego tematu...
Pozdrowiam
Ja nie czuję się w temacie, bo o GPS nic nie wiem, po prostu czytając posty staram się wyłapać błędy (ostatnio…), w ten sposób nie chcę nikomu zrobić krzywdy a bardziej „nauczyć” pisać w miarę poprawnie, człowiek jest wzrokowcem..
To chyba nie jest złe…
Jak pisałem wyżej... posty można edytować.
P.S. Spodziewałem się takiej reakcji na podkreślanie błędów ort.
Pozdr.
To chyba nie jest złe…
Jak pisałem wyżej... posty można edytować.
P.S. Spodziewałem się takiej reakcji na podkreślanie błędów ort.
Wydaje mi się, że bardziej Ciebie uraziło to wszytsko, a zdaje się, że nie powinno..- jeżeli ktoś poczół się urażony to przepraszam również za błąd ortograficzny... domyślam się że nikt z was ich nie popełnia- gratuluje...
Pozdr.
Ja mogę zaproponować moją stronę: http://republika.pl/vinnic/gps.html i własne materiały