Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięJAK NAPRAWIC HDD?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam>mam prblem:posiadam dysk seagate niestety nei wiem jaki model wiem tylko ze mo ok.2 lat i poj 40gb.Chodził swietnie dopóki mi nie spadł z biórka no i od tego zaczeły sie problemy,a wiec;gdy uruchamiam kompa talerze zaczynają bardzo głośno hałasować a igła jak by przeskakuje no i w biosie nie wykrywa dysku.Otworzyłem dysk no i nie wiem co z tym dalej robić.Dysk ma 2 talerze i 3 igły.Igła dziwnie co sekunde porusza sie na koniec talerza i wraca ku jego srodkowi i tak cały czas.Co z tym zrobić,Z góry dziekuje za pomoc.

Re: JAK NAPRAWIC HDD?
Tak jak napisał ACeK otwarcie dysku to nóż w plecy dla dysku... Są firmy które odzyskują dane z padniętych dysków ale otwarcie go przeprowadza się w warunkach kilkakrotnie większej sterylności niż panująca na sali operacyjnej......Otworzyłem dysk no i nie wiem co z tym dalej robić...