Elektroniką zajmuję się od niedawna i to tylko cyfrową. Znalazłem informacje na temat ATmega8 i kupiłem ten układ, udało mi się go raz zaprogramować, a później się "upsuł' Kupię sobie nowy ale potrzebuję więcej informacji, np. o użyciu przetwornika analogowo-cyfrowego i wyjścia analogowego (bo nie mam zielonego pojęcia jak to działa).
Czy ktoś mógłby mi podać gdzie ja mogę takie informacje znaleźć (chodzi tylko o Atmega8 i z programem w C)?
Jeśli można proszę o przesłanie np. przykładu programu z opisem, stronkę lub tytuł książki.
Jestem tu pierwszy raz więc proszę o wyrozumiałość!!
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięATmega8 HELP!!!
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
-
- -
- Kontaktowanie:
www.atmel.com
www.avrfreaks.net
poszukaj sdcc, avr-gcc (za to biją ), WinAVR
www.arek.a.prv.pl - stare avrstudio i avrgcc, tez sie moze przydac (ale sa lepsze rzeczy)
a przede wszystkim użyj SZUKAJ na tym forum
it's all U need...
www.avrfreaks.net
poszukaj sdcc, avr-gcc (za to biją ), WinAVR
www.arek.a.prv.pl - stare avrstudio i avrgcc, tez sie moze przydac (ale sa lepsze rzeczy)
a przede wszystkim użyj SZUKAJ na tym forum
it's all U need...
Najbardziej wiarygodne i rzetelne dane na temat MEGA8: http://www.atmel.com/dyn/resources/prod ... oc2486.pdf
-
- -
- Kontaktowanie: